Kiira Riihijärven huippukierros jo lähes sinetöi LPGA Tourin pelioikeuden - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kiira Riihijärven huippukierros jo lähes sinetöi LPGA Tourin pelioikeuden

Kuva: Epson Tour

Epson Tourin finaali pelataan kuluvalla viikolla Floridassa.

Loistava 66 lyönnin päätöskierros nosti Kiira Riihijärven viidenneksi sunnuntaina päättyneessä Epson Tourin Tuscaloosa Toyota Classic -kilpailussa.

Riihijärvi teki sunnuntaina kisan selkeästi parhaan kierrostuloksensa 66 (-6) ja nousi yhteistulokseen -11.

Tilastojenkin valossa Riihijärven peli oli todella vakuuttavaa. Koko kierroksen aikana hän missasi vain yhden viheriön ja kaksi väylää. Avauslyöntien keskimitta oli huimat 270 metriä, joka saisi monet miespelaajatkin kateellisiksi.

Epson Tourilla pelataan kuluvalla viikolla kauden viimeinen kilpailu, Epson Tour Championship. Kisa mitellään Daytona Beachin kentällä Floridassa. Loppuvenytyksen jälkeen kiertueen pistelistan kymmenelle parhaalle lätkäistään käteen LPGA Tourin himoittu pelioikeus seuraavalle kaudella.

Riihijärven tilanne on enemmän kuin hyvä, sillä hän on rankingissa kahdeksantena 80 208 pisteellään. Listalla 11:ntenä oleva Hyo Joon Jangin saldo on 74 202 pistettä ja 12:ntena olevan Jilian Hollisin 72 146.

Päätöskilpailussa jaossa on hieman tavallista enemmän pisteitä, mutta Riihijärven ohittaakseen takaa-ajajien on sijoituttava kärkiviisikkoon siinäkin tapauksessa, ettei Riihijärvi yllä kärkipään sijoille.

Riihijärvi on pelannut tasaisen vahvasti läpi kauden. Kohtuullinenkin sijoitus finaalissa tekisi takaa-ajajien tilanteen niin haastavaksi, että on vaikea nähdä kahden pelaajan nousevan vielä kalkkiviivoilla suomalaisen ohi.

Upean kenraaliharjoituksen jälkeen tilanne onkin se, että sunnuntaina Floridassa todennäköisesti juhlitaan järjestyksessään neljättä suomalaista LPGA Tour -pelaajaa.

Lue seuraavaksi: Kauden neljäs top 10 -sija tuli kreivin aikaan – Kiira Riihijärvi tarrasi tiukasti LPGA:n pelioikeuteen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (13 kpl)