9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kierteet tottelivat Roomassa kärkisijoilla taistelevaa Tapio Pulkkasta

Tapio Pulkkanen lähtee kyttäysasemista sunnuntain kierrokselle. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja ei saanut nauttia kokonaista päivää kenttäennätyksestään.

Tapio Pulkkanen (-8) jatkoi lauantaina kauden parhaita otteitaan Rooman DP World Tour -kilpailussa. Hän pelasi Italian Openin kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja nousi jaetulle neljännelle sijalle.

Pulkkanen nousi hetkellisesti turnauksen jaetulle kärkipaikalle tehtyään etuysillä kolme peräkkäistä birdieä. Hän pelasi hyvällä itseluottamuksella, ja hieman kuumemmalla putterilla birdiejä olisi nähty tuota pikaa lisääkin.

Reiällä 14 Pulkkanen osui väyläbunkkerin etulippaan, joista pallo kimposi vasemmalle karheikkoon. Hän sai pelivälineen kolmannella lyönnillä viheriölle, kunnes sortui kolmeen puttiin. Seuraavalla Pulkkanen epäonnistui lyhyessä par-putissa, mutta tähän päivän huonot hetket jäivätkin. Hän päätti kierroksensa Marco Simone Golf Clubin kentällä kahteen tärkeään birdieen.

”Kokonaisuutena hyvä rundi tänään. Alkuun putin vauhdin kanssa oli vähän ongelmia, mutta pelastin hyvin pareja. Puolivälissä oli hyvä meno päällä, ja muutama putti pyörähti reunan kautta ohi. Takalenkillä missasin joitakin lyhyitä putteja, ja se pudotti kärjestä hieman”, Pulkkanen sanoi.

”Pallonlyöminen tuntui hauskalta, kun molemmat kierteet tottelivat aika kivasti. Hyvä loppu, ja huomenna jahtiin”, hän jatkoi.

Pulkkanen lähtee kilpailun päätöspäivään neljän lyönnin päässä johtoon siirtyneestä Ranskan Julien Guerrierista (-12). Peliseurana on kolmannen kierroksen tapaan kanssaan samassa tuloksessa oleva Saksan Marcel Siem.

Aiemmin lauantaina upeasti pelannut Kalle Samooja ei saanut nauttia tekemästään kenttäennätyksestä kokonaista päivää. Ensin ennätystä sivusi Aaron Cockerill, kunnes toista sijaa jakava Romain Langasque (-11) paineli tauluun kovat lukemat, 62.

Samooja on syksyn Ryder Cup -näyttämöllä pelattavassa kilpailussa sijalla T12.

Sami Välimäki onnistui 71 lyönnin kierroksensa puolivälissä, mutta muualla virheitä tuli nousua ajatellen liikaa. Hän on turnauksessa 54 reiän jälkeen tilanteessa par.

”Hyvään vauhtiin pääsin tänään keskivaiheilla, mutta sitten pari pomppua pilasi päivän ja johti kahteen ihan superpaskaan bogiin. Vähän jäi hampaankoloon tänään, mutta ei voi mitään. Huomenna olisi vielä mahdollisuus pelata hyvin”, Välimäki sanoi.

Italian Openin kärjessä olevalla Julien Guerrierilla on lyönnin etumatka Puolan Adrian Meronkiin ja Ranskan Romain Langasqueen.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

10.21 Shubhankar Sharma IND – Sami Välimäki (1)
13.10 Kalle Samooja – Clement Sordet FRA (1)
13.40 Tapio Pulkkanen – Marcel Siem GER (1)

Lue seuraavaksi: Hurjan vireen löytänyt Kalle Samooja pamautti kenttäennätyksen Italian Openissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)