25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kestääkö Maruyaman kunto Honolulussa?

Shigeki Maruyamalle maistuisi taatusti voitto yli seitsemän vuoden tauon jälkeen. © Getty Images

Sony Openissa toistamiseen tuloksen 65 pelannut Shigeki Maruyama nousi lauantaina turnauksen johtoon jo avauskierroksen jälkeen paalupaikkaa pitäneen Stuart Applebyn seuraksi. Kaksikko on tilanteessa -10 ennen kisan päätöspäivää.

Kun turnauksen startti viivästyi sateiden vuoksi vuorokaudella, päätettiin kisa viedä kaikesta huolimatta loppuun sunnuntaina. Tämä merkitsee sitä, että pelaajat urakoivat kolmantena pelipäivänä kaksi kierrosta.

Sponsorin villillä kortilla mukana oleva Maruyama ei ole huolissaan pelillisestä riittävyydestään tiukankaan paikan tullen. Sen sijaan 36 reiän pelaaminen samana päivänä sai hänet mietteliääksi.

”Uskon, että kestän paineet, mutta olen jo ikääntymään päin. Kaksi kierrosta yhden päivän aikana voi tietää vaikeuksia. Jaksaako jalat?”, 41-vuotias Maruyama sanoi.

Seitsemännellä reiällä (par-3) pallonsa bunkkerista reikään lyönyt Maruyama on voittanut PGA Tourilla viimeksi vuonna 2003. Hän saalisti kymmenen vuotta sitten voiton kiertueella kolmena vuotena peräkkäin, mutta sen jälkeen selkä- ja olkapäävaivat astuivat kuvaan.

”En ole paljon miettinyt voittoa, mutta täytyy yrittää viihdyttää japanilaista yleisöä. Heitä on täällä paikalla melkoisesti.”

Maruyamalle lyhyehkö Waialaen kenttä on mieluinen siitäkin huolimatta että hän osui lauantaina vain viidelle väylälle. Onnistumisen takasi tällä kertaa 25 puttia, sisältäen 12-metrisen upotuksen 15. griinillä.

Kolmannen sijan Havaijin turnauksessa jakavat Steve Marino, Mark Wilson ja Roland Thatcher. He ovat kaksi lyöntiä kärkeä jäljessä. Seuraavassa ryppäässä (-7) tulevat mm. Justin Rose ja Matt Kuchar.

Poimintoja:

T12. Davis Love III, -6 T20. Ernie Els, -5 T32. Steve Stricker, -4 T32. Jesper Parnevik, -4 MDF Vijay Singh, -2 MDF Zach Johnson, -2 —————- MC, John Daly, even MC, Jim Furyk, +1 MC, Camilo Villegas, +4 MC, David Duval, +4

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje