25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kenttäennätystä sivunnut Watson johtoon Hero World Challengessa

Bubba Watson pieksi lauantaina Albanyn rataa kenttäennätyksen edestä. Kuva: Getty Images

Eaglen ja seitsemän birdietä tehnyt Bubba Watson (-19) nousi 63 lyönnin tuloksellaan Bahaman turnauksen ykköspaikalle. Kun kisaa on pelattu 54 reikää, Watsonilla on kahden lyönnin etumatka PaulCaseyhyn.

Jälkimmäinen iski lauantaina Albany Golf Clubin kentän uusiksi ennätyslukemiksi tuloksen 63. Watson sivusi samaa tulosta kymmenen minuuttia myöhemmin.

”Tämän tason kaverit saavat tulosta aikaan näissä olosuhteissa. Me olemme kaikki maailmanlistalla Top 50:ssä, ilman tuulta tuolla kentällä on varsin helppo tehdä birdiejä. Jos nyt puhaltaisi 20 mailia tunnissa, tilanne olisi aivan toisenlainen”, Watson sanoi.

Hero World Challenge pelataan ensimmäistä kertaa Bahamalla. Viimevuotinen turnaus käytiin Isleworthissa, Floridassa ja sitä ennen 14 kertaa peräkkäin Sherwood Country Clubilla Kaliforniassa.

Kisan suurin ennakkosuosikki Jordan Spieth pelasi tuloksen 68, ja putosi neljän lyönnin päähän kärjestä. Hän jakaa viidettä sijaa Bill Haasin kanssa. Patrick Reed ja Chris Kirk ovat heitä kaksi lyöntiä edellä.

”Tänään oli sellainen keli, että olisi pitänyt lyödä kova tulos. Näissä olosuhteissa kentän par on viisi alle”, Spieth sanoi, ja lupasi tykittää päätöskierroksella palloa jokaiselle lipulle.

Yhdeksän birdietä 13 ensimmäisen reiän jaksossa tehnyt Casey on yksi kisan neljästä pelaajasta, joilla ei ole voittoa tältä vuodelta.

”Sunnuntaina on neljä hyvää syytä voittaa turnaus”, Casey kuvaili voiton tärkeyden merkitystä. ”Tai viisi, jos joulushoppailu lasketaan mukaan.”

Watson vastasi päivän näyttävimmistä suorituksesta, kun hän sivalsi rautaseiskallaan pallon kuppiin neljännellä reiällä. Pelaaja itse ei nähnyt pallon uppoavan sisään.

”Kuulin huudon, ainakaan se ei ollut äitini. Mutta joku huusi”, hän viittasi vähälukuiseen yleisöön.

Albanyssä asuva Justin Rose näytti vihdoin saaneen otetta peliinsä, kunnes tyri triplabogin viimeisellä. Tuloksen 70 pelannut englantilainen on 16 lyöntiä Watsonia perässä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje