23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kaske ja Kakko top 10:ssä Challenge Tour -kisan puolivälissä

Pelirentouden kanssa tuskailleen Janne Kasken otteissa on näkynyt merkkejä piristymisestä. Kuva: Getty Images

Myös Oliver Lindell meni Cadizissa heittämällä jatkoon.

Janne Kaske (-3) vastasi suomalaisittain parhaasta suorituksesta Espanjan Cadizissa jatkuneessa haastajakiertueen kilpailussa. Hän pelasi torstain neljänneksi kovimman tuloksen, 68, ja kiipesi sijan 40 huonommalta puolelta jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Kaske teki päivän neljästä birdiestään kolme Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentän ensimmäisellä puoliskolla. Kierroksen kohokohta osui kuitenkin takaysille hän kuittasi 12. tulleen boginsa välittömästi eaglella.

Toinen bogey syntyi toiseksi viimeisellä reiällä, kunnes hän päätti neljä alle -kierroksensa hienosti birdieen par-kolmosella.

”Sain eilen tosi hyvän tunteen puttiin pienellä alkuasennon muutoksella ja puttasin todella vahvasti tänään. Lyöminen on tuntunut jo pidemmän aikaa hyvältä, tosin täällä kovassa tuulessa välillä pienet missit saattavat karata pahastikin”, Kaske sanoi.

Kaskella on ollut pitkin vuotta melkoisia ongelmia, sillä 13 turnauksesta kymmenen on päättynyt karsiutumiseen. Paras sijoitus on samalla kentällä viime viikolla pelatusta CT-kilpailusta, jossa hän oli 26:s.

”Mulla on tässä mentaalipuolen ja pelirentouden löytämisen prosessi käynnissä, joten se että pääsee viikonloppuna pelaamaan kärkisijoista, on hyvää testausta ja harjoitusta siihen”, Kaske sanoi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Roope Kakko pelasi kahden birdien etuysin 34 lyönnillä, mutta tilastoi kolme bogia sisääntulossa. Tulos 72 piti hänet kokonaistilanteessa -3 ollen tasoissa Kasken kanssa.

”Ihan hyvä päivä. Vähän oli selkä jumissa, joten oli pikkasen huonontuntuiset kierrot tänään kropassa. Pelasin kuitenkin fiksusti ja missailin oikeisiin paikkoihin. Nyt täytyy nollata tilanne: pikku lepo ja sen jälkeen hyvä jumppa, niin miehen pitäisi olla valmiina viikonlopun koitoksiin”, Kakko totesi.

Kaksikko on Andalucia Challenge de Cadizin paalupaikkaa jakavia Irlannin Niall Kearneyta ja Espanjan Jacobo Pastoria (-7) neljä lyöntiä jäljessä.

Niin ikään kuutosella alkavan tuloksen, 69, pelannut Oliver Lindell (par) nousi viiden birdien kierroksellaan kolkuttelemaan paikkaa top-kymppiin, kunnes teki kaksi peräkkäistä bogia takaysin puolivälissä.

Näitä edeltäneillä reiällä kolmen birdien suoran tehnyt teki mainion harppauksen ennustetun cut-rajan alapuolelta, ja lähtee kolmanteen päivään sijalta T27.

Kisan neljäs suomalainen, Kim Koivu (+6) teki 74 lyönnin kierroksen toiseksi viimeisellä reiällä kohtalokkaan tuplabogin ja putosi kahdella lyönnillä jatkossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje