[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - LET Access Series

Paalulla jatkava Karina Kukkonen jahtaa tiukasti uransa ensimmäistä ammattilaisvoittoa

Karina Kukkonen on johtanut Trelleborgin turnausta alusta asti. Kuva: Tristan Jones/LET

Muuttunut tuulensuunta sai kentän tuntumaan Kukkosesta uudelta tuttavuudelta.

Karina Kukkonen jakoi jälleen päivän kovinta tulosta Ruotsin Trelleborgissa meneillään olevassa LET Access Series -kiertueen turnauksessa. Hän käytti perjantain kierrokseen 70 lyöntiä, ja otti PGA Championship Trelleborg -kilpailun paalupaikan yksin haltuunsa kokonaistilanteessa kuusi alle.

Kukkonen teki tuulisella kierroksellaan kaksi birdieä ja yhden bogin.

”Pidin tavoitteena kierroksella säilyttää paikan kärjessä. Tänään oli kova tuuli päinvastaisesta suunnasta kuin aikaisemmin ja tiukkoja lipunpaikkoja, jotka vaikuttivat isosti tulostasoon. Koetin saada mahdollisimman paljon pareja korttiin, birkut olivat kivaa ekstraa. Putti toimi hyvin ja lyönnit menivät tarpeeksi hyville paikoille”, hän sanoi.

”Kenttä oli taas kuin uusi tuttavuus. Päivä vaati enemmän tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, ajattelin jo eilen illalla sitä, kun katsoin sääennustetta.”

Oululainen ei ole voittanut urallaan yhtään ammattilaiskilpailua. Ainoa top 10 -sijoitus kansainvälisiltä kentiltä on ensimmäiseltä ammattilaisvuodelta, 2020, jolloin hän oli Espanjan LETAS-turnauksessa seitsemäs. Lauantain päätöskierrokselle Kukkonen ei aio etsiä uusia taikatemppuja.

”Huomenna ajattelin mennä samoilla jutuilla”, Kukkonen totesi.

Hollannin Zhen Bontan (-4) on kahden lyönnin päässä Kukkosesta. Lauantain kärkiryhmä kolmas jäsen on kolmatta sijaa jakava Ruotsin Moa Folke (-1).

Myös 21. sijaa jakava Niina Liias (+5) ja 27 pykälää alempana oleva Kerttu Hiltunen (+9) jatkavat finaalikierrokselle.

Ellinoora Moisio (+14) karsiutui, avauspäivänä tuloksen 80 pelannut amatööri Aada Rissanen ei startannut perjantain kierrokselle.