18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kärki tasoittui Tampassa

Kevin Na nousi kolmannella kierroksella voittokamppailuun. Kuva: © Getty Images

Valspar Championshipissä on vielä kaikki auki. Kisan puolivälissä paalulla ollut Robert Garrigus jatkaa kärjessä, mutta ero seuraavaan supistui mahdollisimman niukaksi. Garrigusin etumatka lauantaina oli parhaimmillaan neljä lyöntiä, mutta kaksi epäonnistunutta lyhyttä puttia 12. ja 18. reiällä toivat Kevin Na’n yhden lyönnin päähän.

Kolmannen kierroksen viimeisessä ryhmässä startanneiden Garrigusin ja Na’n peli eteni ajoittain yllättävän hitaasti. Vaikka he selviytyivät kentältä alle neljässä tunnissa, jäi kaksikko edellä menevästä ryhmästä jossain vaiheessa kahden väylän päähän. Tuomari antoi molemmille huomautuksen hitaasta pelistä.

”En ole tottunut olemaan kellotettavana”, nopeana pelaajana pidetty Garrigus sanoi. ”Tämä oli ensimmäinen kerta 17 vuotisella ammattilaisurallani, kun sain huomautuksen hitaasta pelistä.”

Tuomarilla oli ratkaisuunsa luonnollinen syy. Molemmat ylittivät sisääntulossa peräkkäisillä väylillä 40 sekunnin valmistautumisaikarajan. Seuraavasta hidastelusta olisi tullut jo yhden lyönnin rangaistus.

Garrigusin puttipelin horjuessa, useat pelaajat kiipesivät kärkikahinoihin viimeisen seitsemän reiän sisällä. Lauantain kovin nousija oli John Senden, jonka 64 lyönnin kierros oli päivän parasta antia. Hän on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kuusi alle.

Turnauksen korkeimmalle (7:s) rankattu pelaaja Justin Rose on neljäntenä, kolme lyöntiä kärkeä jäljessä.

Sendenin kanssa kolmannen kierroksen kovinta tulosta jakanut Retief Goosen (seitsemän birdietä) esitti lauantaina virheetöntä peliä. Innisbrookin kentällä aiemmin voittanut Goosen selvitti vaivoin kilpailun karsintarajan, mutta on enää neljän lyönnin päässä johdossa olevasta Garrigusista. Eteläafrikkalainen jakaa viidettä sijaa Charley Hoffmanin ja ScottLangleyn kanssa.

Neljän lyönnin sisällä kärjestä olevista pelaajista vain Rosella on paikka huhtikuussa pelattavaan Mastersiin. Sunnuntaina riittää taisteltavaa, sillä Valspar Championshipin voittajalle on luvassa automaattinen osallistumisoikeus kauden ensimmäiseen major-turnaukseen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje