27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Karjalainen tavoittelee triplaa Paltamossa

Toni Karjalainen on löytänyt uuden putterin myötä hyvän alkuasennon viheriöillä. Mailat ovat heiluneet kotimaassa tehokkaasti.

Toni

Nordic Leaguen kaksi aiempaa Suomessa järjestettyä kisaa,Gant Open Turussa sekä Finnish Open Hirsalassa toivat maahamme paljon pelaajia Skandinaviasta. Paltamossa pelataan pelkästään kotimaisin voimin 40.000 euron muhkeasta palkintopotista.

Toni Karjalainen on pelannut kuluvan kauden pelkästään kotimaassa, tulokset ovat olleet kuitenkin varsin vakuuttavia. Hän voitti Gant Openin Turussa,sijoittui Finnish Openissa viidenneksi ja juhli ykköstilaa Lappajärven Kivitippu Pro-Am Invitationalissa.

32-vuotias Karjalainen ei haikaile syksyllä karsintoihin, Paltamon kisa saattaa jäädä jopa kauden viimeiseksi. Kysymysmerkit ovät kahden viimeisen , Vuosaaressa ja Nordcenterisssa pelattavien FT-kisojen kohdalla.

Paltamossa hän ei ole pelannut aiemmin, niinpä matka torstaina käynnistyvään kisaan käynnistyi jo sunnuntaina.

”Tämä on minulle tietynlainen välivuosi. Olen sitoutunut Peltomäki Audi Golf Schoolin toimintaan valmentajana ja eräänlaisena pelikonsulttina junioreille sekä harrastajile. Opetan, pidän pienimuotoisia luentoja eri aiheistaja kierrän ihmisten mukana kentällä antaen ajatuksia siihen, miten he voisivat toimintaansa ja pelistrategiaansa kentällä parantaa”.

”Isoille Toureille toki edelleen tähtään, mutta toimenpiteet niiden tavoitteiden osalta käynnistyvät vasta tämän vuoden jälkeen, Karjalainen määrittää tilansa.

Tulos on onnellisuuden mittari

Toni

Karjalainen osallistui lauantaina Hirsalassa GameBook Cupiin, maaotteluun Ruotsin ja Suomen välillä. Lappeenrannasta kotoisin oleva Karjalainen suoriutui osuudestaan loistavasti. Klubitiilta pelaten lyöntejä kertyi 66 (-5), kortissa oli neljän birdien ja bogeyn lisäksi myös eagle. Alkureikien uinahdusten jälkeen peli alkoi kulkea mallikkaasti, kaikki osa-alueet olivat kohdallaan. Lyönnit pysyivät pienen faden myötä hyvin väylällä, lähestymiset olivat kuumia ja putteri toimi vähintäänkin kiitettävästi.

”Golf on kokonaisvaltainen peli jossa niin monet ulkopuolisetkin asiat vaikuttavat suorituksiin. Se on viestini hyvin usein myös valmennettaville. Kun on tasapainossa itsensä, toiminnan ja tavoitteiden kanssa tulostakin syntyy helpommin. Minulla on peli ollut koko kauden varsin hyvin kokonaisvaltaisesti hanskassa, olo tuntuu hyvältä. Silti lykkään karsintoihin menoa, en koe olevani valmis,” hän toppuutelee kun monet tahot ovat ihmetelleet miksi hyvävireinen pelaaja ei yritä ET:lle tai Aasiaan jossa hän pelasi pari vuotta.

Putteri istuu käteen

Karjalaisella on ollut lähes koko kauden käytössään kotimaisen Igor Designin hänelle räätälöimä pitkä putteri jossa yksikään kolmesta osasesta ei ole ”normaali”. Grippi on kuten Tonin edellisessäkin putterissa erittäin paksu. Varsi on materiaaliltaan kevlaria, lapamateriaali mailaräätäli Juha Koskisen erikseen tilaamaa seosta. Pelkästään lavan materiaalkulu on yli 1000 euroa, joten kyse on melkoisesta erikoisuudesta.

Vesa

”Puttipeli on parantunut ja tämän työkalun kanssa löydän helposti hyvän alkuasennon ja saavutan tunteen josta on helppo lähteä liikkeelle. Varren materiaali on hyvin tärkeä, varsinkin pitkissä puteissa tämä on hyvin tunnokas, sen kanssa timingin ja rytmin löytäminen on helpompaa kuin teräsvarrella , Karjalainen kertoo.

Ennen Paltamoon lähtöään Karjalainen ei halunnut yksilöidä tavoitettaan tai arvailla sitä, jatkuuko voittoputki.

”Kentästä olen kuullut paljon hyvää, odotukset sen osalta ovat erittäin korkealla. Mutta katsotaan mitä tuleman pitää, golfissa ei kannata kiirehtiä asioiden edelle”, Karjalainen sanaili Hirsalassa voitettuaan GameBookin maaottelutapahtumassa ylivoimaisesti myös henkilökohtaisen tasoituksellisen sarjan.

Näppis kentänlaidalla

Näppis

Paltamon kuuluisin pelaaja Markku ”Näppis” Leinonen ei osallistu kisaan vaikka tällaisiakin suunnitelmia oli pitkään ilmassa.Tarjolla ollut kutsu Paltamo Openiin jäi käyttämättä.

”Mitä minä siellä tekisin sotkemassa. Peli on ollut kuluvalla kaudella vaisua, kun avaus ei lennä niin se ei vaan lennä,” Näppis voivotteli sunnuntaina jolloin hän oli palaamassa Leville ja Rovaniemelle suuntautuneelta pelimatkaltaan. Hän tutustui näillä kentillä vuoden 2008 jälkeen valmistuneisiin uusiin väyliin.

”Pelaan edelleen päivittäin. Mitä sitä ihminen muuta tekisi kun tästä pelistä pidän vaikka se ei aina sujukaan. Paltamon kenttä on hyvässä kunnossa. Kilpailua järjestävä Anssi Kankkonen on antanut karheikkojen kasvaa pitkiksi, se tekee kilpailusta hyvin mielenkiintoisen. Pallo on tärkeää pitää väylällä”, Näppis tietää.

Teemu Tyry

Nordic League

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje