Kalle Samooja teki ”välimäet” − entinen caddie takaisin ja mailamerkki vaihtoon - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kalle Samooja teki "välimäet" − entinen caddie takaisin ja mailamerkki vaihtoon

Kalle Samooja lähtee uusin kujein DP World Tourin kauteen 2022. Kuva: Getty Images

Samoojan kausi käynnistyy kolmen muun suomalaisen tavoin ensi viikolla Abu Dhabissa.

Kalle Samoojan kausi DP World Tourilla alkaa viikon kuluttua Abu Dhabissa. Vuodenvaihteen jälkeen Dubaihin lentänyt, ja nyt viikon verran Abu Dhabissa aikaansa viettänyt Samooja lähtee kauteen uudistusten kautta, sillä elokuussa potkut saanut skotlantilainen Daniel Mulvey palaa hänen caddiekseen.

”Näin Danielia loppukaudesta kisoissa. Juttelimme paljon asioista ja lopulta päädyin tähän ratkaisuun. Hänen kanssaan on aikaisemmin menestystä tullut, vaikka pieni tauko tulikin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Elokuun jälkipuolelta kauden loppuun Samoojan caddiena toimi itsekin kilpakentiltä tuttu Niclas Hellberg.

Myös välineosastolla on tapahtunut muutoksia, sillä Samooja pelaa jatkossa Callawayn mailoilla.”Vaatii aikaa, että saa kokoonpanon kuntoon. Yksi avaintekijä oli se, että draiverin pitää toimia ja olla hyvä. Pallo on edelleen Titleistin, sillä siihen on hyvä tuntuma ja lentokaari on hyvin tiedossa.”Toinen uudistus koskee vaatetusta Samoojan tehtyä yhteistyösopimuksen Macade Golfin kanssa.

Sami Välimäki kertoi niin ikään hiljattain pestanneensa syksyllä sivuun jääneen Väinö Viitaharjun uudelleen caddien tehtäviin. Yhteistyötä englantilaisen Alistair Mathesonin kanssa ehti kestää vain 1,5 kuukautta. Myös välinemerkki vaihtui ja Välimäki pelaa tällä kaudella Samoojan tavoin Callawayn mailoilla.    Samoojan kauteen valmistautuminen on ennen matkaan lähtöä ollut pitkälti yhdessäoloa perheen kanssa. Koronan vuoksi kontaktit on pidetty minimissä, ja arkea on luonnollisesti rytmittänyt myös harjoittelu.”Olen käynyt Kultarannassa salilla ja simulaattorissa. Tuli tehtyä myös paljon muita juttuja pitkän kauden jälkeen”, hän sanoi.Harjoittelussa toi mutkan matkaan joulukuun alussa murtunut varvas, joka on Samoojan mukaan nyt jo paremmassa kunnossa, eikä juurikaan vaikuta tekemiseen.”Ei mitään vakavampaa. Vähän kävellessä tuntui, kun täyden kierroksen pelasin.”Kalle Samooja on vakiinnuttanut paikkansa pääkiertueella, ja pääsi maistamaan myös major-tunnelmaa viime kaudella PGA Championshipissä. Tavoitteet eivät ole muuttuneet.”Ensimmäinen voitto on tietysti mielessä, ja myös PGA Championship jäi mieleen viime kaudesta, joten kyllä niihin (majoreihin) pitäisi päästä pelaamaan ja siihen panostan, että pääsisin.Vuoden avauskilpailu Abu Dhabi HSBC Championship pelataan entuudestaan tuntemattomalla Yas Links -kentällä.”Maanantaina on koeajo. Se on rankattu 50 parhaan kentän joukkoon, joten eiköhän se hyvä baana ole”, Samooja ennakoi.

Lähde: tiedote

Lue seuraavaksi: Sami Välimäellä korona – kauteen valmistautumisessa ollut paljon epäonnea

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje