11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko johtaa Challlenge Tourilla

Roope Kakko taistelee Pugliassa voitosta. © Getty Images

Kun style="font-weight: bold;">Janne Mommo oli alle viikko sitten tehdä Challenge Tourilla suuryllätyksen, kuuluu suomalaisleiristä jälleen mieluisia uutisia. Roope Kakko johtaa Pugliassa, Italiassa meneillään olevaa Acaya Openia kisan puolivälissä. Kakon kanssa samassa neljä alle -kokonaistuloksessa ovat USA:n Peter Uihlein ja Skotlannin Raymond Russell.

Kakon toisen päivän tulos 65 lyöntiä oli torstain kovin noteeraus. Hän teki kierroksellaan kuusi birdietä, jotka jakautuivat tasaisesti Acaya Golf Resortin kentän molemmille puoliskoille. Ainoa bogi merkittiin yhdeksännelle (Kakon 18:s) reiälle.

Lähes koko viime kauden jalkaleikkauksensa vuoksi missannut Kakko oli kiinni yksin paalupaikassa, kunnes kiusallinen virhe tuli viimeisellä mahdollisella hetkellä. Tämä ei kuitenkaan synkentänyt hänen tunnelmiaan.

”Minulla oli todella paljon onnea lähtöajan kanssa, sillä sain pelata parhaissa olosuhteissa”, Kakko sanoi kiertueen sivuilla. ”Lakkasi tuulemasta lähes kokonaan, etenkin takaysillä. Tämä kenttä on hyvin erilainen tyynellä säällä, ja siitä otin hyödyn irti.”

”Pelasin eilen todella hyvin, avaukset ja raudat olivat kontrollissa. Mutta en saanut sisään montaakaan puttia. Tänään kulki puttikin, joten olen todella tyytyväinen ja iloinen asemistani.”

”Ainoan pettymyksen tuotti viimeisen reiän typerä bogi. Avaus oli keskellä väylää, mutta arvioin lähestymisen väärin. Se jäi lyhyeksi ja löin vielä huonon chipin. Mutta se on golfia – koin tänään kentällä paljon enemmän positiivisia kuin negatiivisia tuntemuksia.”

Myös Mikko Korhonen (+1) ja Janne Mommo (+4) paransivat torstaina rutkasti peliään. Tulos 68 nosti Korhosen sijalle 12, vain kahden lyönnin päähän neljännestä tilasta. Myös kuutosella alkavan tuloksen (69) pelannut Mommo ryhdistäytyi oikealla hetkellä ja meni kahden lyönnin turvin cut-rajan paremmalle puolelle. Hänen sijoituksensa on 46:s.

Peter Erofejeff (+12) karsiutui jatkosta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje