18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kaisa Ruuttilan selkä on jo paremmassa kunnossa

Kaisa Ruuttila on kesällä käynyt golfkentällä lähinnä fiilistelemässä kavereiden kanssa. Lakesidessa Vammalassa pelataan 13. heinäkuuta Kaisan nimikkokisa.

Tamperelaisen Kaisa Ruuttilan kausi Ladies European Tourilla tyssäsi heti ensimmäisen kilpailun jälkeen. Selkä teki tenän ja magneettikuvauksissa paljastui kahden alaselän välilevyn pullistuma.

”Olen saanut jo luvan lyödä vähän raudoilla, mutta ei sitä harjoitteluksi voi sanoa. Lääkäri on lyömisen suhteen myötämielisempi, mutta fysioterapeuttini kehottaa varovaisuuteen”, kuvailee Ruuttila tilannetta.

Golfkentällä hän on käynyt lähinnä fiilistelemässä. Hän sujauttaa muutaman rautamailan ystäviensä bägiin, lähtee kiertämään kenttää lähinnä juttuseurana ja lyö aina välillä muutaman lyönnin.

Erittäin kivulias vaiva on pakottanut Ruuttilan opettelemaan löysemmän elämänrytmin. Pitkät kävelylenkit tekevät hyvää selälle.

”Aamulenkki käynnistyy aina kankeasti ja silloin mummotkin menevät ohi. Kun selkä hiljalleen vertyy, alan päästä heidän vauhtiinsa mukaan ja osat kääntyvät toisin päin”, kuvailee hyvän tuulensa säilyttänyt Kaisa ”aamutoimiaan”.

Kuntoutumisen kannalta on tärkeää noudattaa fysioterapeutin kuntoutus- ja harjoitusliikkeitä, joilla vahvistetaan Kaisaa jo aikaisemminkin vaivannutta selkää. Vaikka pelitauko on tuntunut pitkältä, kaikki etenee aikataulussa.

”Vielä en uskalla luvata mitään tarkkaa ajankohtaa kilpakentille palaamisesta. Päivät ja olotilat vaihtelevat edelleen sen verran. Syyskuu on henkisenä ja fyysisenä tavoitteena, sillä jotain tavoitteita pitää olla. Elokuussa toivottavasti pystyn tekemään tarkempia suunnitelmia”, selailee Ruuttila kalenteriaan.

Nimikkokisa Lakesidessa

Vaikka Kaisa Ruuttila onkin omien sanojensa mukaan ”vähän lomalla golfista”, on hän seurannut suomalaispelaajien otteita toureilla. Tekstiviestejä vaihdetaan tiiviisti erityisesti Ursula Wikström – joka on pelimatkoilla usein Kaisan kämppäkaveri – ja Minea Blomqvist-Kakon kanssa.

Lisäksi hän on ollut mukana järjestämässä jo toista kertaa Vammalassa Lakeside Golfissa 13. heinäkuuta pelattavaa nimikkokisaansa.

”Kilpailu on neljän hengen scramble ja kisamaksu – 80 euroa per henkilö – menee suoraan kisakassaani. Tarjolla on jännittävä ja hyvätunnelmainen kilpailu, aamupala ja ruoka kierroksen jälkeen. Sekä tietysti erinomaisia palkintoja”, Kaisa mainostaa.

Viime vuoden kilpailussa Ruuttila pelasi jokaisen joukkueen kanssa yhden väylän, mutta todennäköisesti nyt on vuorossa par 3 –väylällä ”Beat the Pro” –tyyppinen ratkaisu.

”Kaikki riippuu tietysti vähän päivän kunnosta ja pelaan se, mitä turvallisesti pystyn. Nyt ei parane riskeerata mitään ahnehtimalla”, Kaisa varmistelee.

Lakesiden kilpailuun voi ilmoittautua suoraan caddiemasterille.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje