14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kaisa Ruuttila LET-karsintojen finaaliin

Kaisa Ruuttila karsii vajaan kahden viikon päästä LET:n karsintafinaalissa. Aiemmin Ruuttila on jäänyt kahdesti lyönnin päähän.

Kaisa Ruuttila oli ainoa suomalainen, joka selvisi Espanjan La Mangassa pelatuista Ladies European Tourin ensimmäisistä karsinnoista parin viikon päästä pelattavaan karsintafinaaliin. Ruuttila pelasi tänään neljännen kierroksensa tulokseen 74 ja jakoi lopulta 25. sijaa. Eilen keskiviikkona pelattu kolmas kierros oli Ruuttilan heikoin tuloksellisesti nelipäiväisten karsintojen aikana. Tuolloin suomalainen takoi palloa 79 kertaa.

-Eilinen oli tahmea päivä ja tänäänkin hieman hankalaa. Lyöminen on kuitenkin ihan ok. Pääasia on, että tulokset riittivät jatkoon. Nyt reilun viikon tauko ja sitten finaalikarsinnassa kunnolla kaasua päälle, Ruuttila kommentoi.

Muut suomalaiset jäivät varsin kauas karsintapaikoista. Toiseksi lähimpänä oli Sohvi Härkönen, joka jakoi omalla fieldillaan 60. sijaa. Elina Nummenpää pelasi viimeisen kierroksensa loistavasti tulokseen 66, jolla jakoikin päivän parasta kierrostulosta.

Nummenpään ja Ruuttilan kanssa samassa fieldissa pelannut Ruotsin nuori Caroline Hedwall oli karsinnoissa täysin suvereeni. Hedwall kiersi neljä kierrostaan 11 alle parin. Kakkostilaa jakaneet olivat kahdeksan lyönnin päässä Toisessakin ”lohkossa” voitto meni ruotsittarelle, kun Louise Larsson kirjautti yhteistuloksen seitsemän alle parin. Larssonkin murskasi kilpailijattarensa ja voitti kuudella lyönnillä.

Ilari Ceder

Suomalaisilla vaikea päivä LET-karsinnoissa<a href=Linda Henriksson pelasi karsintojen parhaan kierroksensa ja kiersi La Mangan pohjoisen kentän tulokseen 75." src="/wp-content/uploads/2012/01/10082812534886.jpg" width="460">

Kaisa Ruuttila on edelleen parhaissa asemissa ennen ensimmäisen karsinnan viimeistä kierrosta. Ruuttila pelasi tänään kierroksensa tulokseen 79 (+6) ja jakaa ennen huomista 14. sijaa. Karsintaraja on kuusi lyöntiä Ruuttilan takana. Samalla kentällä Ruuttilan kanssa pelannut Elina Nummenpää pelasi kolmannen kierroksensa tulokseen 84 ja on karsinnan viimeisten joukossa. Ruuttila ja Nummenpää pelasivat tänään eteläisellä kentällä.

Pohjois-kenttää kiersi neljä suomalaista, joista parhaana on Sohvi Härkönen. Härkönen jakaa 49. sijaa ja karsintafinaalipaikka on kolmen kierroksen jälkeen neljän lyönnin päässä. Annika Korkeila ja LindaHenriksson jakavat 65. sijaa. Elina Ikävalko on 73. sijalla.

Ilari Ceder

Kaisa Ruuttilan jalka tukevasti oven välissä karsinnoissa

Kaisa Ruuttila jatkoi napakoita otteitaan La Mangassa pelattavissa Ladies European Tourin ensimmäisissä karsinnoissa. Ruuttila pelasi toisen kierroksensa kaksi alle parin ja on yhteistuloksessa par. Viidettä sijaa jakava Ruuttila on kolmen lyönnin päässä johdosta.

Samalla kentällä tiistaina Ruuttilan kanssa pelannut Elina Nummenpää ei saanut pelistään otetta toisellakaan kierroksella. Suomalainen pelasi tiistaina tuloksen 84, 35 parhaan joukkoon alkaa olla matkaa jo rutosti, tässä vaiheessa 13 lyöntiä.

Kahdella kentällä pelattavat karsinnat jatkuvat vielä kaksi kierrosta. Etelä-kentällä tänään pelannut SohviHärkönen on hyvissä iskuasemissa karsintojen puolivälissä. Matkaa rajan oikealle puolelle on pari lyöntiä. Samalla kentällä pelannut Annika Korkeila on viiden lyönnin päässä rajasta, hieman kauempana ovat Linda Henriksson ja Elina Ikävalko. Neljän kierroksen jälkeen kummaltakin kentältä karsintafinaaliin etenee 35 parasta.

La Mangassa selvisi sekin mysteeri, miksi Martin Kaymer jätti viikonlopun tulevan turnauksen väliin Yhdysvalloissa. Saksalainen nimittäin matkusti Dubaista Espanjaan kantamaan tyttöystävänsä AllisonMichelettin mailoja.

Ilari Ceder

Kaisa Ruuttillalla terävä aloitus ET:n esikarsinnoissa

La Mangan resortissa käytävässä esikarsinnassa kahta kenttää kiertää yhteensä 165 pelaajaa. Ensimmäisellä kierroksella kentät ja ja kova keli veivät tuloksenteolta parhaan terän. Kaisa Ruuttila kiersi Etelä-kenttää ensimmäisellä kierroksella päätyen tulokseen 74 (+2). Tuloksella sijoittuu Ruuttilan ryhmässä ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksännelle sijalle. South Coursea Kaisan tavoin suomalaisista pelasi Elina Nummenpää, jonka tulos avauspäivänä oli +8 ja sijoitus 51:s.

Karsintaraja South Cousella ensimmäisen kierroksen jälkeen asettui viisi yli parin tulokseen. Pohjois-kentältä aloittaneet suomalaiset pärjäsivät ensimmäisenä päivänä myös vaihtelevasti. Parhaan tuloksen kirjautti hieman yllättäen Nurmijärven Elina Ikävalko (+3) jakaen lupaavasti 17:tta sijaa. Myös Sohvi Härkönen mahtuu tuloksellaan +5 karsinnassa rajan oikealle puolelle jakaen 30:tta sijaa. Karsintarajan ollssa +5 myös pohjois-kentällä muille suomalaisille jäi kirittävää. Annika Korkeilan tulos +7 jätti kurottavaa kaksi, ja Linda Henrikssonin +10 jo viisi viisi lyöntiä. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje