[13][26]

[13][26]

"Kahden hanskan" Gainey voitti kenttäennätyksellä

Kahden hanskan Tommy Gainey teki Sea Islandilla viimeisellä kierroksella kenttäennätyksen ja voitti. Kuva Getty Images.

Tommy Gainey, 37, unelmoi PGA Tourin kisan voittamisesta ollessaan kuumavesisäiliöihin eristettä laittavassa yrityksestä, kun hän pelasi mini-toureilla enemmän kuin muistaa tai kun hän osallistui Golf Channelin tosi-tv-sarjaan, josta hänet muistetaan ”kahden hanskan” miehenä.

”Two Gloves” ei voinut edes kuvitella, että hän voittaisi ensimmäisen kerran tavalla, joka toteutui Sea Islandilla.

Gainey lähti viimeiselle kierrokselle seitsemän lyönnin takaa-ajoasemassa ja hän jäi yhden putin päähän 59 lyönnin kierroksesta. Hän odotteli klubilla yli kaksi tuntia David Tomsin, Jim Furykin ja Davis Love III:n tuloa. Tuolla kolmikolla on yhteensä 49 voittoa, kolme majoria ja 17 edustusta Ryder Cupissa.

Kukaan heistä ei saavuttanut Gaineyta, Toms jäi lyönnin päähän. Gaineysta tuli neljäs pelaaja, joka on noussut seitsemän lyönnin päästä voittoon. Sisääntulossa oli seitsemän perättäistä kolmen lyönnin väylää.

”Uskomatonta. Pelaat PGA Tourilla maailman parhaita vastaan. 99 prosenttia heistä on voittanut ja he ovat voittaneet myös majoreita ja isoja turnauksia. Ainut, mitä minä olen voittanut, on ´Big Break´. Nyt istun tässä ja olen voittanut McGladrey Classicin Sea Islandilla”, hehkutti Gainey.

”En tiennyt, että 24 puttia ja kierrostulos 60 tuntuisi tältä.”

Gaineyllä oli hyvä mahdollisuus rikkoa 60 lyönnin raja. Hänellä oli viimeisellä viheriöllä kuuden metrin birdieputti, joka meni hiuksenhienosti ohi.

Voiton myötä tilille kopsahti 720000 dollaria, pelioikeus kauden 2014 loppuun ja paikka Tournament of Championsiin.

Jim Furykille kilpailu oli jälleen pettymys. Hän oli pelannut 55 reikää ilman bogeyta. Birdie 18. väylältä olisi vienyt hänet uusintaan. Furyk löi rautakasin viheriön ulkopuolelle ja korttiin merkittiin bogey. Tämä oli jo neljäs kisa, jossa amerikkalainen oli kärjessä tai jakoi kärkipaikan kolmen kierroksen jälkeen.

McGladrey Classicin tulokset löytyvät täältä.