21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jonas Blixt aloitti tittelinsä puolustamisen väkevästi

Jonas Blixtin on ollut vaikea löytää esityksiinsä tasaisuutta. Tämän kauden 16 startissaan hän on yltänyt top 10 -sijoille vain kerran. Seitsemästi tie on noussut pystyyn jo kahden kierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images.

Greenbrier Classicin hallitseva mestari Jonas Blixt näytti torstaina, ettei hänellä ole aikomustakaan luopua tittelistä helpolla.

Ruotsalainen avasi kilpailunsa 64 lyönnin kierroksella (-6). Etulenkillä meno oli vielä varsin rauhallista, mutta loppua kohden Blixt löysi jyvän kohdalleen. Viiden viimeisen reiän aikana hän viimeisteli neljä birdietä. Takaysille birkkuja kertyi kaikkiaan kuusi.

Vuosi sitten Blixt teki ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66. Tuolloin hän jatkoi loppuun asti samalla kurssilla, viimeistellen loput kierroksensa 67 lyönnillä.

Tasaisuus ei kuitenkaan ole 30-vuotiaan ruotsalaisen tavaramerkki.

”Jotkut pelaajat, kuten Matt Kuchar, pelaavat hyvin viikosta toiseen. Sitten on olemassa kaltaisiani pelaajia, joilla on hyviä ja huonoja viikkoja, vähän kuin vuoristorataa. Koskaan et oikeastaan tiedä, mitä tuleman pitää”, Blixt itse pohti kierroksen jälkeen.

”80 prosenttia ajasta tuntuu siltä, että vain hakkaan päätäni seinää vasten. Yritän kovasti keksiä, miten pystyn pelaamaan paremmin ja löytämään itseluottamuksen. 20 prosenttia ajasta peli tuntuu kulkevan kuin unelma ja kaikki sujuu helposti, kuten vuosi sitten sunnuntaina”, hän jatkoi.

Tilastot antavat Blixtin sanoille vastinetta. Mastersissa hän jakoi toisen sijan, mutta karsiutumisia on kauden aikana kertynyt jo seitsemän. Lähtö tuli US Openissakin.

The Old White TPC -kentällä tulostaso nousi niin kovaksi kuin aavisteltiin. Vain lyönnin päässä Blixtista on kahdeksan pelaajan rypäs ja kahden lyönnin päässä toiset kahdeksan takaa-ajajaa.

Fed Ed -kärki Jimmy Walker aloitti kisan tuloksella par.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje