18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Joakim Rask haluaa takaisin Euroopan Tourille

Joakim Rask tavoitteli keskiviikon pro-amissa Hirsalan 11:lla viheriötä draiverillaan.

Mika

Finnish Openissa kolmasosa 156:sta pelaajasta on ammattilaisia, samanverran on mukaan mahtunut myös kotimaisia amatöörejä. Hirsala on kisakenttänä vielä kääntämätön kortti. Kisan kokeimpiin pelaajiin kuuluva Joakim Rask pelasi ainoan harjoituskierroksensa keskiviikon pro-amissa yhdessä Teemu Selänteen, Sami Lepistön ja Mika Sandellin kanssa.

”Hieno kenttä, oikein miellyttävä. Ei vaan sovi yhtään minun tapaiselleni pelaajalle”, hän tunnelmoi pelinsä jälkeen.

Raskilla on menossa juhlavasti jo 20:s kausi ammattilaisena. Ruotsin Tourilla hän on ollut kova luu koko uransa ajan. Viimeisin voitto tuli edellisessä Robert Karlssonin isännöimässaä Katrineholmin kisassa. Rask ja Karlsson pelasivat päätöspäivänä yhdessä. Rask voitti, Karlsson jäi seitsemän lyönnin päähän.

”Olen innostunut kilpailemisesta uudelleen yhden välivuoden jälkeen. Haluan saada Nordic Leageuen kautta Challenge Tour kategorian. Sitäkin parempi olisi tietty se, jos kykenisin syksyn karsinnoissa saamaan ET:n kortin,” hän suunnittelee.

Challenge Tourilla Rask on kiertänyt vuosikausia, kolmast hän on ollut kolmas. Euroopan Tourilla pitkälyöntisen miehen tasaisuus ei ole riittänyt. Kisoja on takana 51, top-ten sijoituksia vain yksi.

Hirsalassa Rask herättää suurta huomiota massiivisen olemuksensa lisäksi pitkillä avauksillaan.

”Tällä kentällä en välttämättä lyö kisassa yhtään drivea. Tärkeämpää on pysyä väylällä”.

Kilpailun promoottori Juha Juvonen listaa Raskin yhdeksi ennakkosuosikeista. Samalla listalla ovat Nordic Leaguen rahalistaa johtava Kristoffer Broberg sekä Norjan Christian Aronsen.

”Uskon, että myös suomalaiset pärjäävät. Kalle Samooja sekä Joonas Granberg ovat rutinoituneita menestyjiä. Peter Erofejeff kuluvalla kaudella paras suomalainen Nordic Leaguella. Amatööritkin ovat yllätysvalmiita Tapio Pulkkasen, Toni Hakulan ja Albert Eckhardtin johdolla. Uskon, että voittotulos on luokkaa 12 alle parin”, Juvonen ennakoi.

Joakim

Samassa ryhmässä pelannut Mika Sandell antaa esimerkin Raskin lyöntivoimasta.

”Kentän ensimmäisellä par-viitosella ( neljäs) Jocke löi avauksensa rautakakkosella, toisen rautakuutosella griinille. Ihan hurja heppu ja mukava mies”, Midien viikonloppuna pidettäviin SM-kisoihin valmistautunut Sandell kuvaili.

Rask ”harrasti” jonkin aikaa myös pituuslyöntiä ja nousi Ruotsin ykköseksi. Nyt hän haluaa kuitenkin antaa vielä mahdollisuuden omalla pelilleen.

”Polte kilpailemiseen on olemassa. Haluan vielä kerran nähdä mihin voin yltää. Vuosien myötä on tullut kokemusta josta on usein tiukoissa paikoissa paljon hyötyä”.

Selänteen jalka kestää-golfia

Teemu

Polvileikkauksestaan toipuva Teemu Selänne oli keskiviikon pro-amissa satasella mukana. Ensimmäiset reiät hän käveli muiden malliin, mutta sai lopulta golfauton käyttöönsä.

”Meillä on tiukka ja hauska ryhmä. Oma peli ei vielä pienen tauon jälkeen ole ihan parhaimmillaan. Hieman aristan leikatun vasemman jalan päälle kiertymistä. Kiekosta en vielä tiedä, mutta golfiin tästä tulee ihan priimakoipi”, Selänne uskoo.

British Openissa Selänne liputtaa kestosuosikkinsa nimeen, mutta ottaa esiin myös kisan ykkössuosikin.

”Phil Mickelson on aina ollut se pelaaja jota seuraan. Saa nähdä onko hänesta menestyjäksi. Rory McIlroy on tietty niin vahva, että hänen peliään on hyvin mielenkiintoista lähteä katsomaan”.

Teemu Tyry

Nordic League

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje