11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Jaidee janoaa menestystä

Kesyttääkö Thonghai Jaidee jälleen Horizon Hillsin?. © Getty Images

Euroopan kiertue on tehnyt vuosikausia loistavaa pioneerityötä huippugolfin aseman nostamiseksi Aasiassa. Yhteiskiertueet Asian Tourin kanssa ovat jo vakiintunut käytäntö kauden alku- ja lopputiimellyksessä. Tällä kertaa ET on liittoutunut kanssajärjestönsä kanssa Malesiaan, jossa vuoronsa saa torstaina käynnistyvä Iskandar Johor Open.

Turnauksen pelaajaluettelo on kenties nimekkäämpi kuin koskaan. Mm. Louis Oosthuizenin,Padraig Harringtonin ja Colin Montgomerien lisäksi menestystä Johorissa tavoittelevat PGA Tourilta tutut Anthony Kim sekä Camilo Villegas.

Iskandar Johor Openin osallistujista noin 90 prosenttia koostuu tasaisesti Euroopan ja Aasian kiertueiden pelaajista. Aasialaisten katseet kääntyvät kisassa ennen kaikkea Thongchai Jaideehen, jonka kaikki neljä ET-voittoa ovat tulleet hänen kotimantereensa puolella. Jaideen nostaa turnauksen suurimmaksi voittajasuosikiksi myös sellainen tosiseikka, että hän on voittanut Malesian avoimet kahdesti Horizon Hillsin kentällä.

Joonas

Joonas Granberg saa nimekästä seuraa viikonvaihteen turnauksessa. &copy Getty Images

”Pelini on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, joten lähden kisaan voitto mielessä”, Jaidee sanoi ET:n tiedotteessa. ”Horizon Hills on kenttä, jota ei auta pelata ilman kunnollista ennakkosuunnittelua – muussa tapauksessa se ottaa sinusta niskalenkin.”

Muita ennakkoon vahvoja aasialaisia ovat lähinnä Jeev-Milkha Singh, Shiv Kapur, Mohd Siddikur sekä Singapore Openissa uusintaan venynyt Juvic Pagunsan.

Suomalaisittain mielenkiintoa kisaan tuo Joonas Granberg, jolla on ennestään mukavia kokemuksia Malesiasta: tuoreessa muistissa on turkulaisen ensimmäinen AT-voitto heinäkuussa pelatussa Selangor Mastersissa.

Kauden jälkipuolisko ei ole sujunut Granbergilta aivan toivotulla tavalla, joten jatkopaikka kovatasoisessa Johorin turnauksessa olisi iloinen asia. Granberg on Aasian kiertueen tienestilistalla 32:ntena, hieman alle 95 000 dollarin ansioillaan. Nouseminen 20 parhaan joukkoon edellyttäisi tällä viikolla kelpo sijoitusta ja arviolta n. 70 000 dollarin lisätienestejä.

Malesian kisan jälkeen Granberg esiintyy ainakin joulukuun alussa pelattavassa Hong Kongin turnauksessa. Kiertueen päätöskisa on määrä pelata Thaimaassa, mutta maan tulvatilanteen vuoksi tähän saattaa tulla vielä muutoksia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje