25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jacobson voitti vihdoin PGA Tourilla

Fredrik Jacobson nosti ruotsalaisvoittojen määrän PGA Tourilla jo 17:ään. © Getty Images

Fredrik Jacobsonista tuli sunnuntaina seitsemäs ruotsalainen, joka on yltänyt voittoon PGA Tourilla. Mainioita otteita Connecticutissa pitkin viikkoa esittänyt Jacobson päätyi Travelers Championshipissä lopputulokseen -19, joka oli lyönnin vähemmän kuin toisen sijan jakaneilla JohnRollinsilla ja Ryan Moorella.

Ruotsalaiset ovat saavuttaneet Yhdysvaltain kiertueella nyt 17 ykköstilaa. Näistä Jesper Parnevik ja Carl Pettersson ovat koonneet yhteensä yli puolet, ensin mainitun ollessa tilaston ykkönen viidellä voitollaan.

”Tulin luvanneeksi 5-vuotiaalle Emmie-tyttärelleni, että voitan tänä vuonna turnauksen. Olen iloinen, kun pystyin pitämään lupaukseni”, Jacobson sanoi.

Jacobson siirtyi PGA Tourille jo vuonna 2003, kunnes yli kahdeksan vuotta kestänyt odotus vihdoin päättyi: ”Kun siirryin tänne hyvän kauden jälkeen Euroopan kiertueelta, olin voittanut kaksi turnausta. En olisi tuolloin uskonut, että tässä (voitossa) kuluu niin kauan – matka on ollut tähän saakka jännittävä.”

Moorella olisi ollut viimeisellä reiällä avaimet uusintaan, mutta kahden bunkkerin kautta tullut bogi haihdutti haaveet.

”Ei voi kauheasti valittaa, kun pelaa finaalikierroksella tuloksen 63. Mutta tietysti viimeinen reikä painaa jonkun verran mieltä”, Moore myönsi.

Trevinon ennätys jäi voimaan

Jacobson pelasi Cromwellissa 63 reikää peräkkäin ilman bogia, kunnes turnauksen ainoa tahra tuli sunnuntaina sisääntulon ensimmäisellä. Näin Lee Trevinon vuoden 1974 New Orleansissa pelaaman kisan jälkeen kukaan ei ole edelleenkään välttynyt kokonaan bogeilta PGA Tourin turnauksessa.

Voittoisan par-putin jälkeen 36-vuotias Jacobson kohotti molemmat kätensä ilmaan, hänen caddiensa irroitettua samalla 18. reiän lippua muistoksi merkittävästä saavutuksesta.

”Minulla on kaksi muutakin lasta, 7-vuotias Alice ja 3-vuotias Max. Luultavasti hekin haluavat vielä isältään omat kiertuevoittonsa”, Jacobson hauskuutti lehdistötilaisuudessa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje