[14][27]

[14][27]

Jacobson tarvitsee lohtua

Fredrik Jacobsonista ei tullut sunnuntaina miesten ensimmäistä ruotsalaista major-voittajaa. © Getty Images

Kun Yhdysvalloissa ollaan vasta toipumassa huikeasta US Openista, kutsuu PGA Tour pelaajiaan TPC River Highlandsiin. Connecticutissa pelattava Travelers Championship oli viime vuonna Fredrik Jacobsonin heiniä. Ruotsalainen taisteli Olympic Clubilla voitosta 54 reiän jälkeen, mutta katosi kuvasta ratkaisuhetkillä.

US Openin suurin sankari Webb Simpson tähdittää Travelersia, mutta osallistujien joukosta löytyvät myös Masters-voittaja Bubba Watson, reikäpelispesialisti IanPoulter sekä valo tunnelin päässä näkevä Padraig Harrington.

TPC River Highlandsin juuret juontavat vuoteen 1928, mutta tuolloin Robert J. Rossin ja Maurice Kearneyn luomus tunnettiin Edgewood Country Clubin nimellä. Pete Dye teki kentälle suuria muutoksia vuonna 1982, kunnes Bobby Weed kantoi kortensa kekoon 16 vuotta myöhemmin.

TPC River Highlands on PGA Tourin kisakentistä kolmanneksi lyhin (6255 metriä) ja samalla yksi helpoimmista. Kaudella 2011 vain kymmenellä kentällä pelattiin keskiarvoltaan kovempia kierroksia Travelers Championshipin kisa-areenalla.

Kisan nimi on vaihtunut ajan saatossa useaan otteeseen, mutta ensimmäisessä turnauksessa vuonna 1952 se tunnettiin Insurance City Openin nimellä. Kisaa isännöi tuolloin USA:n viihdetaivaan kirkkaimpiin tähtiin kuulunut Sammy Davis Jnr.

Kenttäennätys Cantlaylla

Jacobsonin heikoin kierrostulos vuoden takaisessa kisassa oli 66. Eroa kakkostilan jakaneisiin Ryan Mooreen ja John Rollinsiin jäi lopulta yksi lyönti. Suurin kohu taisi pyöriä kuitenkin amatööri Patrick Cantlayn ympärillä, joka oli päästä toisella kierroksella harvinaiseen ”viitosten kerhoon”. Cantley muotoili TPC River Highlandsin uudeksi kenttäennätykseksi tuloksen 60, mutta odotukset kävivät liian suuriksi jatkokierroksilla.

Lupaava Cantlay pelasi viime viikolla ehjän turnauksen US Openissa, jossa sijoitus oli 41:s.

Viikonvaihteen mustaksi hevoksi valittakoon Olympic Clubilla kakkoseksi sijoittunut Michael Thompson. Kisan kovimman kierroksen San Franciscossa pelannut jenkki näytti potentiaalinsa tiukassa paikassa ja voi nousta nopeastikin USA:n valovoimaisimpien pelaajien joukkoon.