Isot rahat saivat entisen UNICEF-lähettilään Paul Caseyn kääntämään takkinsa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Isot rahat saivat entisen UNICEF-lähettilään Paul Caseyn kääntämään takkinsa

Asian Tourin isoa rahoitusta tukenut Paul Casey pelaa ensi viikolla Saudi-Arabiassa. Sitä ennen hän osallistuu torstaina alkavaan Dubain turnaukseen. Kuva: Getty Images

Casey puolustaa voittoa kauden toisessa Rolex-sarjan kilpailussa, jossa ovat mukana ET:n kaikki suomalaispelaajat.

Viime viikolla Asian Tourin kilpailuun osallistunut Paul Casey antoi positiivisia lausuntoja saudiarabialaisen LIV Golf Investmentin ja sen suurimman omistajan Public Investmentin kiertueelle myöntämästä 200 miljoonan dollarin rahoituksesta.

AT:n edellisen kauden päättäneen Singapore Open alla lehdistölle puhunut Casey piti tukipakettia tervetulleena, jotta ”kiertue voisi aidosti nousta PGA Tourin ja DP World Tourin kilpailijaksi.”

”Investointi on investointi. Jokainen kiertue vaatii investointeja”, Casey sanoi.

”PGA Tourilla on uskomattomat tulot. Olen PGA Tourin jäsen, ja ylpeä siitä, mutta olen innoissani, että myös muihin kiertueisiin investoidaan. Se on hyvä asia.”

Caseyn, 44, lausuntoja voidaan pitää erikoisena, kun vielä vuonna 2019 hän ei suostunut osallistumaan silloisen European Tourin ohjelmaan kuuluneeseen Saudi International -kilpailuun. Casey perusteli päätöstään sillä, että hänen yhteistyönsä YK:n lastenrahasto UNICEF:in kanssa estää moraalisesti pelaamisen turnauksessa.

Englantilainen oli viime vuonna ensimmäisen kerran mukana Saudi-Arabian turnauksessa, ja joutui tuolloin selittämään kantansa muuttumista.

”Maapallolla ei ole yhtäkään maata, joka täyttää kaikki lapsen oikeudet. Tämä maa (Saudi-Arabia) edistyy. Tunsin, että on hyödyllistä, jos osallistumiseni auttaa heitä muutoksessa. Siinä asemassa (UNICEF:in lähettiläänä), missä olin vuonna 2019 ja 2020, ei olisi ollut soveliasta olla mukana”, Casey sanoi vuosi sitten.

Saudi-Arabian ihmisoikeudet ovat kansainvälisten järjestöjen mukaan edelleen puutteelliset sananvapauden, oikeudenkäyntien, tuomioiden, pakolaispolitiikan ja naisten oikeuksien suhteen.

Kun Saudi Internationalille ei löytynyt enää täksi kaudeksi henkistä ja fyysistä kotia ET:ltä, LIV Golf Investment ryhtyi yhteistyöhön koronan aikana isoihin vaikeuksiin joutuneen Asian Tourin kanssa. Kilpailu ujutettiin AT:n kalenteriin, ja pelataan ensi viikolla aiempien vuosien tapaan King Abdullah Economic Cityssä.

Casey sijoittui vuoden ensimmäisessä kilpailussaan, Singapore Openissa, 16:nneksi. Tällä viikolla britti osallistuu DP World Tourilla pelattavaan Dubai Desert Classiciin, jossa hän otti vuosi sitten uransa 18. pääkiertuevoiton.

Kalle Samooja sijoittui Dubaissa vuonna 2021 neljänneksi. Millainen on hänen panoksensa tällä viikolla? Kuva: Getty Images

ET:n kaikki suomalaispelaajat ovat mukana vuodesta 1989 lähtien Emirates Golf Clubillla käydyssä turnauksessa. Mikko Korhonen esiintyi viime viikolla Abu Dhabin kilpailun jatkokierroksilla nousujohteisesti päätyen 25. sijalle. Sami Välimäki oli 72:s, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat.

Välimäki ja Pulkkanen saivat tauon aikana koronatartunnan, minkä lisäksi jälkimmäinen poti flunssaa. Sairastelut haittasivat harjoittelua, joten kaksikon otteet tulevat kohenemaan talven edetessä. Myös Korhonen kärsi fysiikkaharjoittelussa saamastaan lantiovammasta, mutta hän osoitti Abu Dhabissa olevansa täysin kunnossa.

Kauden toisen peräkkäisen Rolex Series -turnauksen osallistujaluettelo on pitkälti Abu Dhabin kilpailun kaltainen. Maailmanlistan top 10 -pelaajista mukana ovat Collin Morikawa, Viktor Hovland ja Rory McIlroy. Euroopan viime syksyn Ryder Cup -joukkueesta kilpailuun osallistuu kymmenen pelaajaa. Heistä Sergio Garcia pelaa vuoden avausturnauksensa.

Konkareista viivalla nähdään muun muassa Thomas Bjørn, Padraig Harrington, Colin Montgomerie sekä lauantaina PGA Tour Champions -kiertueella Havaijin turnauksen voittanut Miguel Angel Jimenez.

Ensimmäistä kertaa Rolex-sarjan kilpailuna pelattavan Dubai Desert Classicin paras suomalainen viime vuonna oli neljännen sijan jakanut Kalle Samooja. Hän kokosi turnauksessa kauden parhaat tienestinsä, vajaat 120 000 euroa. Korhonen sijoittui 35:nneksi ja Välimäki oli 51:s.

Paul Casey oli vuoden 2021 kilpailussa omaa luokkaansa, sillä kakkoseksi sijoittunut Brandon Stone jäi neljän lyönnin päähän. Turnauksen palkintopotissa on reilut seitsemän miljoonaa euroa, mistä voittajan osuus on noin 1,2 miljoonaa.

Suomalaisten lähtöajat Dubai Desert Classicin ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

05.20 Nino Bertasio ITA-Tapio Pulkkanen-Romain Langasque FRA (10)
06.00 Kalle Samooja-George Coetzee RSA-Matthew Southgate ENG (1)
09.40 Andy Sullivan ENG-Sami Välimäki-Samuel Bennett USA (10)
11.00 Mikko Korhonen-Jacques Kruyswijk RSA-Matthieu Pavon FRA (10)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  • LK76 says:

    Kuulostaa omituiselta, mielipiteiden tai ajatusten pitäisi pysyä samoina vuosien ajan, eikä oppimisen myötä omia ajatuksiaan saisi vaihtaa…?

    Toisekseen urheilijan tehtävä on urheilla, ei ottaa kantaa asioihin. Urheilija ajattelee omaa urheiluaan ja käyttää aikansa siihen. Miten urheiluun aikansa käyttävällä voisi olla laajaa näkemystä vaikkapa ihmisoikeuksiin liittyvistä asioista!

  • LK76 says:

    Urheilijat näkevät hotellin ja kentän. Ammattiurheilijalla voi ehkä joskus, aivan ääritapauksissa olla näkemystä muistakin asioista, mutta harvemmin on. Syy on se, että ammattiurheilu ottaa niin paljon, ettei aikaa ja energiaa jää juurikaan muuhun.