Immu Korvenmaa Canadian PGA Tourille - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Immu Korvenmaa Canadian PGA Tourille

Immu Korvenmaa on rakentanut sitkeästi uraansa USA:ssa. Kesäkaudella hänellä on ensimmäinen pysyvä työpaikka, 12 kilpailua edessään Kanadan kiertueella.

Champions Gate Resort Orlandon kupeessa on hulppea golfkeskus, jossa toimii mm. David Leadbetterin akatemia. Maailmanhuipuista alueella on asunto ainakin Michelle Wiellä, suomalaispelaajista rivitalo- tai kerrostaloasunnon ovat alueelta hankkineet jo vuosia sitten Minea Blomqvist-Kakko & Roope Kakko, Antti Ahokas, Jutta Degerman sekä Immu Korvenmaa.

Degerman pelasi jonkin aikaa Futures Tourilla ennen uransa lopettamista. Immu Korvenmaa sai opiskelunsa Pohjois-Carolinassa suoritettua vuonna 2009. Siitä lähtien hän on kehittänyt peliään USA:ssa. Minitoureja pidemmälle paukut eivät ole riittäneet, kunnes huhtikuun puolivälissä pidetyissa Canadian PGA Tourin karsinnoissa 27-vuotias Korvenmaa oli 132:n pelaajan joukossa 11. saavuttaen kortin toukokuun lopulla käynnistyvälle kiertueelle.

”Kisa kesti viisi päivää vaihtelevien kelien vuoksi. Lisaksi koko viikon puhalsi suhteellisen kova tuuli, voittaja pelasi ainoana alle parin (-2) .Oma tulokseni oli 75-73-73-72 (+5). Suoraan korttiin olisi riittanyt myos tulos +6.Kenttänä oli mielestani kovin haastava Reunion Nicklaus Course. Caddiena toimi web.com Tourilla paljon kiertänyt caddie nimelta Cedric, jolla oli iso rooli menestyksessä”, Korvenmaa kertoo.

Kanadan kiertueelle järjestetään kausittain kolme karsintafinaalia, joista kaksi muuta pelataan Kaliforniassa sekä Kanadassa. Kiertueen pelaajista noin puolet on USA:sta, 30 prosenttia Kanadasta ja loput muista maista.

Immu Korvenmaa on tehnyt pitkäjännitteisesti työtä golfuransa kehittämiseksi. Amatöörinä hän nousi lähelle kansallista kärkeä, kuulumatta kuitenkaan missään vaiheessa varsinaisesti ykkösketjuun.

”Lähdin opiskelemaan USA:han, sain stipendin Pohjois-Carolinasta. Opinahjo oli Gardner-Webb University , josta sain valmiiksi markkinointitutkinnon joulukuussa 2009.

Ammattilaiseksi Korvenmaa siirtyi tammikuussa 2010 asettuen asumaan perheensä hankkimaan kerrostaloasuntoon Champions Gate Resortiin.

Korvenmaa on tunnollinen harjoittelija jonka fysiikka on mainiossa kunnossa, pelaajana häntä on leimannut jo juniorista asti epätasaisuus, ailahtelevaisuus joka johtuu paitsi luonteesta, myös suoritustekniikan puutteista.

Yli neljän vuoden ajan hän on pelannut lähinnä Floridassa minitoureja, osallistuen myös web.com Tourin ja PGA Tourin karsintoihin

Suurimmat saavutukset ovat yksi minitourin voitto maaliskuussa, osallistuminen US Openin karsintafinaaliin ja yhden lyönnin päähän jäänyt paikka PGA Tourin Puerto Ricon kisaan.

”Tie on ollut varsin kivinen ja mutkia täynnä. Nyt näyttää huomattavasti paremmalta. Aloitin marraskuussa yhteistyö Leadbetter Akatemiassa valmentavan Sean Hoganin kanssa. Hänen avullaan olen vihdoin saanut pallon lähtemään siihen suuntaan johon niiden pitääkin suuntautua. Isossa roolissa on ollut myös yhteistyö TPI (Titleist Performance Institute) trainerin kanssa. Kaverin nimi on Ryan Blackburn” , Korvenmaa jatkaa.

Sitkeä sissi

Alueella asuvat suomalaiset harjoittelevat ja pelaavat varsin paljon yhdessä.

Roope Kakon kanssa touhuaminen on varsinkin ollut minulle erittäin hyödyllistä. Hän on mainio sparraaja.Kaverin menestyminen isommilla kiertueilla on hyvä mittatikku ja motivoija omaankin pelaamiseen”.

Canadian PGA Tourilla pelataan toukokuuun lopulta syyskuun puoliväliin 12 kilpailua. Niissä kaikissa on palkintorahaa jaossa noin 100.000 euroa.

”Uskon pelaavani ne kaikki. Ohjelma on tiukka, mutta tämä on suuri mahdollisuus siirtyä uralla eteenpäin. Minmitavoite on selvittää paljon cutteja. Rahalistan viisi parasta saavat kortin web.com Tourille, seuraavatkin pääsevät web.com Tourin karsinnnoissa finaaliin tai toiseen vaiheeseen”.

Immu Korvenmaa sai kaudella 2013 viisi villiä korttia Challenge Tourin kisoihin. Menestys jäi vielä vaisuksi, hän selvitti yhden cutin.

”Niistä kisoista oli kokemuksen kannalta paljon hyötyä. Vacon Open Kytäjällä on tärkeä kisa suomalaisille läpimurtoa hakeville pelaajille. Kanadassa on tuolloin väliviikko, en tiedä kuinka mahdollista tuohon kisaan olisi saada kutsua. Ajatukset ovat nyt kunnon rakentamisessa tuleviin koitoksiin. Jos pelit kulkevat ja kutsu tulee, kiinnostaa tietysti”, Korvenmaa tuumii.

Steve Stricker on yksi maailmantähdistä joka haki kannuksia uralleen Kanadan kautta Kuva: getty images

Steve Stricker on yksi maailmantähdistä joka haki kannuksia uralleen Kanadan kautta Kuva: getty images

US Openin karsinnat ovat tänäkin vuonna Korvenmaan ohjelmasssa. Ilmoittautuneita on ennätysmäärä, yli 10.000.

Canadian PGA Tourilla ovat uraansa rakentaneet ennen maailmanmenestystä mm. Mike Weir, Todd Hamilton, Michael Campbell, Steve Stricker, Paul Casey sekä Stuart Appleby.

”Kanadan kiertueelle pääseminen on minulle todella iso askel eteenpäin. Haluan tehdä työni kunnolla ja pitää jalat maassa. Tavoite on tehda cutteja, vakiinnuttaa paikka kiertueella ja pitkälla juoksulla siirtyä taas isommille kiertueille”, Korvenmaa määrittää lopuksi.

Teemu Tyry

PGA Tour Canada

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)