18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen karsiutui niukasti San Franciscossa

Täpärä karsiutuminen harmitti Mikko Ilosta. © Getty Images

Mikko Ilonen (75-74) karsiutui yhdellä lyönnillä viikonlopun kierroksilta San Franciscon Olympic Club -kentällä pelattavassa US Openissa. Torstain tapaan Ilonen teki toisella kierroksella kolme birdietä, mutta bogeja kertyi peräti seitsemän. ”Birdiemäärää pidän hyvänä, bogeja tuli perjantaina liikaa. Jätin kentälle muutaman turhan lyönnin. Kahdesti otin kolme puttia keskittyessäni pelkästään linjaan, vauhteja ei tullut tarkkailtua. Kuudennella reiällä löin raskaan osuman viheriöbunkkerista ja jouduin tekemään varsin vaikean kautta bogin”, Ilonen sanoi. Ilosen sijoitukseksi jäi kahden kierroksen jälkeen 73:s, eroa kärkikolmikkoon Tiger Woods, Jim Furyk ja David Toms kertyi kymmenen lyöntiä. ”Parempaan oli mahdollisuuksia. Koen olevani hyvin haminoissa pelaamisen suhteen tähtienkin joukoissa. Fokus pysyi vaikeillakin hetkillä selvillä. Nyt en vaan saanut momentumia kohdalleen.” Ilonen kisailee seuraavan kerran maanantaina 25.6. British Openin karsinnoissa Lontoossa. Tämän jälkeen perättäisinä viikonloppuina ovat vuorossa Irlannin, Ranskan ja Skotlannin avoimet. Kauden kolmas major-turnaus British Open pelataan 12.-15. heinäkuuta.
Woods ei horjunut

<a href=Tiger Woods piti nyörit hallussaan perjantain kierroksella. &copy Getty Images" width="505">

Tiger Woods piti nyörit hallussaan perjantain kierroksella. &copy Getty Images

Olympic Clubilla ei juhlittu odotetusti perjantainakaan kovilla tuloksilla; vain seitsemän pelaajaa onnistui alittamaan kentän parin. Päivän kovimmasta kierrostuloksesta (67) vastasi amatööri Hunter Hamrick, joka nousi kisan puolivälissä 20:n joukkoon. Paras amatööri on kuitenkin yhdeksäntenä oleva Beau Hossler, joka on neljä lyöntiä kärjestä.

Tiger Woods jatkoi toisella kierroksella tasapainoisia esityksiään. Tulos 70 piti Woodsin kokonaistuloksessa yksi alle, jolla hän jakaa johdon Jim Furykin ja David Tomsin kanssa.

Woodsin pelistrategia noudatti perjantaina tuttua kaavaa: hän kontrolloi taitavasti lyöntejään eikä sortunut hyökkäämään vaativalla kentällä. Tämän seurauksena Tiger taistelee viikonloppuna tiukasti uransa 15. major-voitosta.

”Mieluummin tässä kuin cut-rajan alapuolella tai juuri jatkoon päässeenä”, Woods vastasi lehdistötilaisuudessa hymyillen kysymykseen, millaista on olla US Openin kärjessä. ”Minulla on mahtava tilaisuus voittaa kotimaani avoin mestaruusturnaus”, hän vakavoitui välittömästi.

Epäilijöitä silti riittää, vaikka Woodsin peli on tehnyt siviilielämän henkilökohtaisten ongelmien jälkeen täyskäännöksen. Edes kauden kaksi voittoa eivät ole saaneet kaikkein pessimistisimpiä uskomaan, että Woods on ”tullut takaisin”. Monen mielestä vasta majorin voitettuaan Tiger on jälleen se sama Tiger, joka nosteli viimeksi US Openin palkintopokaalia Torrey Pinesissä vuonna 2008.

Suurennuslasin takaa katsoen Woodsin lähestymiset eivät olleet toisella kierroksella aivan yhtä vakuuttavia kuin torstaina. Hän joutui pelastamaan usean parin joko bunkkerista tai griinin vieressä olevasta tuuheasta karheikosta.

McIlroy ja Donald ulkona

Eihän tässä näin pitänyt käydä. <a href=Rory McIlroyta pidempään riivannut alavireisyys ei helpottanut San Franciscossa. &copy Getty Images" width="505">

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Rory McIlroyta pidempään riivannut alavireisyys ei helpottanut San Franciscossa. &copy Getty Images

Samassa ryhmässä pelanneet Bubba Watson ja Phil Mickelson jäivät tälläkin kertaa Woodsin varjoon, vaikka molempien esitys oli selvästi avauspäivää pirteämpi. 71 lyönnin kierrostulos vei kaksikosta vain Mickelsonin jatkoon.

Mutta kohtalo kolkutteli perjantaina myös monen muun ennakkosuosikin ovella. Kahteen kierrokseen päättyi Watsonin tavoin sekä Luke Donaldin (WR 1.) että turnauksen voittoa puolustaneen Rory McIlroyn (WR 2.) taival US Openissa.

Neljättä sijaa jakavat USA:n Michael Thompson ja John Peterson sekä parhaina eurooppalaisina Nicolas Colsaerts ja US Openin toissavuotinen voittaja Graeme McDowell. Kymmenen joukkoon mahtuvat mm. Fredrik Jacobson, Charl Schwartzel, Raphael Jacquelin, Jason Dufner ja Hunter Mahan.

Viikonloppu voi käytännössä tuoda tullessaan mitä vain, sillä toistakymmentä pelaajaa on neljän lyönnin sisällä kärjestä. Lauantain johtopallossa pelaavat hyviksi ystävyksiksi tiedetyt Woods ja Furyk.

”Olen aina ihaillut hänen rutiinejaan golfkentällä”, Woods sanoi Furykista. ”Ajattelemme pelistä pitkälti samalla tavalla, siksi olemme olleet Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa usein peliparina. Minä vain lyön palloa pidemmälle kuin hän.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje