26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Ilonen jäi pois olympiaryhmästä

Mikko Ilonen suuntasi tiistaina Lontoon kautta Phoenixiin, jossa hän valmistautuu reikäpelin MM-kisoihin. Kuva Getty Images

Suomen Golfliiton olympiavalmennusryhmään kaudelle 2014 on valittu kuusi urheilijaa. Miesten ryhmään kuuluvat Roope Kakko,Mikko Korhonen sekä Joonas Granberg. Naisten ryhmässä jatkavat Ladies European Touria kiertävät Minea Blomqvist-Kakko, Noora Tamminen ja Ursula Wikström.

Mikko Ilonen jättäytyi omasta tahdostaan pois tämän vuoden kokoonpanosta

”Nyt on aika lähellä, että voisin nousta 50 parhaan joukkoon, mutta se vaatii vielä isoja onnistumisia. Kesän kisakalenteri voi kuitenkin mennä vielä aika lailla uusiksi ja siksi yritän karsia nyt ylimääräisiä juttuja omasta tekemisestäni”, Ilonen sanoi.

Oman haasteensa Ilosen ajankäyttöön aiheuttaa myös perhe, jonka uusin tulokas, Elma-tytär, syntyi viime marraskuussa.

”Olympiavalmennusryhmän leiripäivät lisäisivät entisestään aikaa, jonka joudun olemaan pois perheeni luota. Jos kesällä kuitenkin tulee sellaisia leirityksiä, joihin voin osallistua joustavasti ja joissa läsnäoloni on hyödyllistä myös muille, olen niissä mielelläni mukana”, Ilonen kertoi.

Olympiavalmennusryhmää ohjaava liiton päävalmentajaStaffan Johansson ymmärtää Ilosen ratkaisun.

”Tuen Mikon päätöstä sataprosenttisesti. Hänellä on osaavat ihmiset ja toimiva verkosto ympärillään. Mikko tietää, mitä hän tekee, ja hän on kehittynyt vuosi vuodelta yhä paremmaksi. Mikko teki minunkin mielestäni oikean päätöksen, eikä hänen poisjääntinsä vaikuta millään tavalla valitun valmennusryhmän toimintaan”, Johansson sanoi.

<a href=Roope Kakko ja Minea Blomqvist-Kakko sukkuloivat kisoihin huhtikuun loppuun asti Floridasta käsin." src="/wp-content/uploads/2014/02/14021109300559.jpg">

Roope Kakko ja Minea Blomqvist-Kakko sukkuloivat kisoihin huhtikuun loppuun asti Floridasta käsin.

Johanssonin mukaan ryhmään valitut urheilijat kokoontuvat kuluvan kauden aikana muutamia kertoja 1-2 päivän mittaisille harjoitusleireille Suomessa. Valmennusryhmän ensisijainen tarkoitus on kuitenkin tukea pelaajia ja heidän henkilökohtaisia valmentajiaan yksilöllisten harjoitussuunnitelmien rakentamisessa ja läpiviemisessä.

”Golf on yksilöpeli. Valitut kuusi urheilijaa pelaavat eri kiertueilla ja eri kilpailuissa ja ovat persoonallisuuksiltaankin erilaisia. Meidän tehtävänämme on vain tukea heitä valinnoissaan ja auttaa heitä kehittymään entistä paremmiksi urheilijoiksi”, Johansson sanoi.

Esityksen Golfliiton olympiavalmennusryhmästä ovat tehneet yhteistyössä päävalmentaja Staffan Johansson, Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tarkkuuslajien lajiryhmävastaava Kimmo Yli-Jaskari ja Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso. Golfliiton liittohallitus käsitteli asian kokouksessaan maanantaina 10. helmikuuta ja vahvisti valinnat esityksen mukaisesti.

Golf palaa takaisin olympialajiksi 112 vuoden poissaolon jälkeen Rio de Janeiron kesäkisoissa vuonna 2016. Olympiagolfiin otetaan mukaan 60 miestä ja 60 naista maailmanlistojen sijoitusten perusteella. Tämänhetkisten maailmanlistojen mukaan Suomi saisi mukaan täyden joukkueen: kaksi miestä ja kaksi naista. Mikko Ilonen haluaa olla olympiavalintojen koittaessa heidän joukossaan.

”Olympialaiset ovat hieno asia lajille, ja koen omalta kohdaltani tärkeäksi päästä mukaan tuohon harvaan joukkoon ja edustamaan Suomea”, Ilonen sanoi.

”Vielä tässä vaiheessa valmistaudun kisoihin kuitenkin turnaus kerrallaan. Seuraavaksi yritetään lunastaa paikka huhtikuun US Mastersiin”, Ilonen suunnitteli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje