[11][17]

[11][17]

Hunter Mahanille Ryder Cup -paikka ja Bridgestone Invitationalin voitto

Ensi tammikuussa naimisiin menevä Hunter Mahan on kovassa iskussa ennen ensi viikon PGA Championshipia. © Getty Images

Hunter Mahan tuli viiden lyönnin takaa, voitti Bridgestone Invitationalin ja sinetöi Ryder Cup -paikkansa. Melkoinen sunnuntai. Mahan pelasi viimeisen kierroksensa ilman bogeja kuusi alle parin.
Bridgestonen voitto oli Hunter Mahanille toinen tällä kaudella ja kolmas PGA Tourilla uran aikana. Voitto Firestonen kentällä nostaa Mahanin maailmanlistalla jo sijalle 12.

Toiseksi sijoittunut Ryan Palmer jäi kaksi lyöntiä ja kolmatta sijaa jakaneet Retief Goosen ja Bo Van Pelt kolme lyöntiä. Kisan johtoa kolmen kierroksen jälkeen Palmerin kanssa jakanut Sean O’Hair aloitti kierroksensa hyvin ja oli neljän reiän jälkeen kaksi alle parin. Kahdeksannelta reiältä alkaen peli kuitenkin hyytyi ja amerikkalainen teki loppukierroksellaan vain kolme bogia.
Bridgestone Invitationalista meinasi tulla todellista urheiluhistoriaa. Phil Mickelsonilla oli vähintään se tuhannen taalan paikka kiilata Tiger Woods maailmanlistan ykköspaikalta. Kisasta tuli kuitenkin kaksikon osalta huonouden historiaa.
Tiger Woods pelasi ammattilaisuransa huonoimman kisan. Neljä kierrostaan 18 yli parin pelannut Woods hävisi kisan voittaneelle Hunter Mahanille 30 lyöntiä. Tuloslistalla toiseksi viimeiseksi jääneen Woodsin peli oli kertakaikkisen surkeaa. Woods teki kisassa kaikkein vähiten pareja, 37, eli alle 10 kierrosta kohden. Woods myös teki eniten bogeja ja tuplabogeja. Woodsin draivit olivat kisan toisiksi epätarkimmat ja griiniosumaprosentti neljänneksi huonoin. Näistä palasista ei synny hyvää kierrosta sitten millään.
Phil Mickelson teki surkeuden historiaa pelaamalla heikoimman kierroksensa tänä tai viime vuonna. Tulos 78 (+8) tiputti Mickelsonia tuloslistalla 36 sijaa, hän jakoi lopulta 46. sijaa. Lefty teki kierroksellaan vain yhden birdien, tuplabogin ja seitsemän bogia. Maailmanlistan kuninkuus olisi ironnut sijoittumalla neljän parhaan joukkoon. Eroa suureen haaveeseen jäi lopulta 12 lyöntiä.
Mickelsonin pelin viimeisellä kierroksella tuhosi huono draivitarkkuus. Jos Woodsin pyssy oli kisan toisiksi epätarkin, Mickelsonin draivit olivat kolmanneksi epätarkimpia. Firestonen kentällä joutuu helposti puiden taakse maskiin, mikäli draivit eivat osu kohdilleen. Parinkin tekemisestä tulee todella vaikeaa, kun griineille ei pääse lähestymään hyvässä linjassa.
Vähäsanainen Woods ei kisan jälkeen löytänyt kunnon selitystä heikolle pelilleen. Hän kieltäytyi ottamasta kantaa siihen, voisiko syy olla henkisellä puolella. ”Vuosi on ollut pitkä”, Woods tyytyi toteamaan.
Ryder Cup -haaveistaan Woods avautui sen verran, että ei halua pelata joukkueessa, mikäli hänen pelinsä taso on tällainen.
Turning Stonen voitto karkasi Alex Cejkalta
Nämä 720 000 taalaa tulivat tarpeeseen. Turning Stone Championshipin sunnuntaina voittanut Bill Lunde oli valahtanut rahalistalla jo sijoille 180 ja jotain. Voittamalla sunnuntaina Lunde ansaitsi yli 700 000 dollaria ja nousi rahalistalla sijalle 65.
Kisaa vielä kolmen kierroksen jälkeen johtanut Alex Cejka pelasi viimeisen kierroksensa pariin, eikä mahtanut mitään kuusi alle kierroksensa takonellee Lundelle. Cejka oli lopulta jaetulla kolmannella sijalla. Voitto PGA Tourilta odotuttaa vielä itseään.