11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Horschelilla revanssin paikka

Billy Horschel vastaa yleisön reaktioon tehtyään birdien kahdeksannella reiällä. Kuva: Getty Images

Viime maanantaina voitosta Bostonissa taistellut Billy Horschel kärkkyy jälleen isoa menestystä PGA Tourin pudotuspeleissä. Horschel johtaa Coloradossa pelattavaa BMW Championshipiä kolmella lyönnillä ennen finaalikierrosta.

Tuloksen 63 lauantaina lyönyt pelaaja oli tehokkaimmillaan sisääntulon jälkipuolella, missä hän iski neljä birdietä viiden reiän jaksossa. Horschel on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -13.

Horschelilla oli Deutsche Bank Championshipin viimeisellä reiällä mahdollisuus venyttää ratkaisu uusintaan, mutta hän epäonnistui lähestymisessään. Bogi riitti jaettuun kakkostilaan Chris Kirkin voittaessa. Viisi päivää myöhemmin hän asetti itsensä sellaisiin asemiin, että menestys on tukevasti omissa käsissä.

Sateet ovat pehmentäneet huomattavasti Cherry Hillsin kenttää, mikä on havaittavissa myös tulostaululla. Vähintään tuloksen 67 pelasi lauantaina 14 pelaajaa. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana siihen tarvittiin 15 pelaajaa. Tuloskeskiarvo oli lauantaina 1.7 lyöntiä pienempi kuin avauspäivänä.

”Viheriöt ovat selvästi pehmeämmät kuin ensimmäisellä kierroksella”, sanoi päivän kovimman tuloksen, 62, pelannut Morgan Hoffman. ”Pallon voi suorastaan heittää lipulle, ja se pysyy siellä.”

Masters-voittaja Bubba Watson nousi tuloksen 66 myötä jaetulle kolmannelle tilalle U.S. Openin sankarin Martin Kaymerin seuraksi. Viimeiset 12 reikää seitsemän alle pelannut Kaymer löi lauantaina tuloksen 64.

Martin Kaymer tuo eurooppalaisväriä päätöskierroksen johtopalloon. Kuva: Getty Images

Martin Kaymer tuo eurooppalaisväriä päätöskierroksen johtopalloon. Kuva: Getty Images

Rory McIlroy sortui 12. reiällä triplaan otettuaan lyhyeltä etäisyydeltä neljä puttia. Maailmanlistan ykkönen kävi neljännellä reiällä jaetulla johtopaikalla, mutta tuloksen 72 jälkeen hänellä on matkaa kärkeen yhdeksän lyöntiä.

Myös Sergio Garcian kulmarauta oli tavallista viileämpi. Seiskalla perjantaina tullut eagle vaihtui lauantaina bogiin, kun Garcia tuhrasi ohi reiän metrin pituiselta matkalta. McIlroyn tavoin tuloksen 72 pelannut espanjalainen lähtee päätöskierrokselle seitsemän lyönnin takamatkalta.

Kolmen lyönnin päässä Horschelista oleva Ryan Palmer lähti turnaukseen FedExCupin pisteissä sijalta 37. Kohtalainen esitys sunnuntaina vie hänet varmuudella Tour Championshipiin, missä 30 parasta käy taistelua 10 miljoonan dollarin bonuspotista.

Palmer pysytteli suurimman osan päivästä jaetulla kärkipaikalla, kunnes Horschel painoi kaasua viimeisen 1,5 tunnin aikana. ”Katsoin tulostaulua, ja pyysin häntä lopettamaan hurjastelunsa. Se ei auttanut”, Palmer sanoi hymyillen.

Phil Mickelson ja Keegan Bradley jättivät lystin kesken kahden kierroksen jälkeen. Jo uskonsa 30:n joukkoon (pisteissä) menettänyt Mickelson sanoi haluavansa keskittyä muutaman viikon päässä siintävään Ryder Cupiin. Bradley ei saanut mielenrauhaa mahdollisesta väärästä dropista avauskierroksella lähellä 18. viheriötä.

”Se syö minut elävältä”, Bradley kommentoi. Ratkaisu voi koitua kalliiksi, sillä hän on FedExCupin pisteissä sijalla 28. Paikka 30:n joukkoon on luonnollisesti kaikkea muuta kuin turvattu.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje