18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hoganin jäljillä

Ben Crane kuuluu Crowne Plaza Invitationalissa suurimpien menestyssuosikkien joukkoon. © Getty Images

Crowne Plaza Invitational aloittaa PGA Tourilla torstaina kahden Teksasissa pelattavan kilpailun putken. Tämän viikon turnauksen kisakenttänä toimii Forth Worthissa sijaitseva Colonial Country Club. Kentällä on pitkä historia, kuten myös turnauksella. Crowne Plaza Invitational pelataan nyt 64. kerran.

Ben Hogan juhli aikoinaan viittä voittoa kentällä, joka on rankattu kiertueen kaikista par 70 -kentistä helpoimpien joukkoon. Tilastollisesti hyvien puttaajien odotetaan menestyvän Colonialilla. Viime vuoden turnauksen kuudesta parhaasta kaikki sijoittuivat kauden päätteeksi kiertueen puttitilastossa top-15:een.

Vaikka Players Championshipin jälkeen ilmassa on pientä hengenvedon makua, on Crowne Plazassa mukana tasokas osallistujakaarti. Kisan viimevuotista voittoa puolustaa Zach Johnson, jolle voi povata menestystä myös tällä viikolla.

Johnsonin otteet ovat olleet viime aikoina melko varmoja, vaikka muita voittoja ei ole vuoden sisällä tullut. Johnson sijoittui Playersissä mukavasti 12:nneksi, ja oli viikkoa aiemmin Wells Fargo Championshipissä kuudes. Myös tasaisen hyvät tilastot väylältä griinille puoltavat Johnson mahdollisuuksia kovaan sijoitukseen.

Hunter Mahan on jo pidempään seissyt sillä viimeisellä portaalla, josta aukeaa tie maailman kirkkaimpien tähtien joukkoon. Mahan ylsi viime viikolla TPC Sawgrassillä kuudenneksi, saavuttaen samalla kauden kuudennen top-10-sijoituksensa. Mahanin kaltainen tarkka lähestyjä ja hyvä puttaaja kuuluu Colonialilla suosikkien listalle.

Kiertueen hitaimman pelaajan titteliä kantava Ben Crane on sijoittunut Crowne Plazassa viimeisen kolmen vuoden sisällä kahdesti viiden parhaan joukkoon. Colonialilla viihtyvän oregonilaisen kausi on sujunut mukavasti, sillä hän on yltänyt yhdeksässä pelaamassaan turnauksessa seitsemän kertaa top-25:een. Kauden parhaat sijoitukset ovat Heritagen kuudes ja reikäpelin MM-kisojen yhdeksäs sija.

Vaikka viime kauden kaltaiset esitykset (yksi voitto ja kolmas sija) antavat vielä odottaa itseään, kertoo kierroskeskiarvo 70,30 pelin olevan viime vuoden tasolla. Crane on Forth Worthissa merkitty mies muutenkin kuin hitautensa tähden.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje