11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Hitaat viheriöt ja kuumuus suomalaisnaisten riesana Kiinassa

Minea Blomqvist-Kakko harmitteli, että erityisen hitailla viheriöillä 3-5 metrin birdiepaikoista ei tullut onnnistumisia.Kuva LET Tristan Jones arkisto

Xiamen on Taiwaninsalmeen rajoittuva rannikkokaupunki Kiinan kaakkoisosassa , jonka ilmasto on subtrooppinen. Sade ja kosteus kastelivat Xiamen Orient Golf & Country Clubin kentän ja erityisesti kostean bermudaraffin vaikeusaste nousi entisestään.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä on tänä vuonna yhden LET:n kisan voittanut ranskalainen Gwladys Nocera tuloksella 67 (-5). Noceran pelaaminen oli tasaisen varmaa, hän teki kuusi birdietä ja yhden bogeyn. Vain lyönnin päässä on aasialaiskolmikko Yeon Mi Choi (Korea), Tanaporn Kongkiatkrai (Thaimaa) ja Kusuma Meechai (Thaimaa) tuloksilla 68 (-4).

Kokeneet suomalaiset Ursula Wikström ja Minea Blomqvist-Kakko ovat sijalla 55, ja cut-raja on ensimmäisen kierroksen jälkeen +1. Viime hetkellä päätöksen kisaan osallistumisesta tehneenNoora Tammisen tulos oli 75 (+3) ja sijoitus on T84.

”Kierroksen alun sateessa pari lyöntiä lipsahti märkään bermudaraffiin, joka tuotti ongelmia. Sateen ja kosteuden johdosta viheriöt olivat entistä hitaammat eivätkä olleet minulle helppoja”, viestitti Ursula Wikström kierroksensa jälkeen.

Suomesta subtrooppiselle alueelle siirryttäessä elimistön sopeutuminen olosuhteiden muutokseen ei onnistu helposti ja sen myönsi myös Wikström.

”Kosteus ja kuumuus olivat tänään melkoisen kuluttavia. Säätietojen mukaan muina kisapäivinä ei pitäisi sataa, mutta kuumuutta riittää loppupäiviksikin.”

Olosuhteita harmitteli myös Minea Blomqvist-Kakko.

”Lämpötila oli lähemmäs 40 astetta, joten on kiva lähteä toiselle kierrokselle huomenna aamulla klo 6.45”, totesi ”Minni”.

”Kolmen ja viiden metrin välissä olevia birkkupaikkoja tuli, mutta viheriöt olivat älyttömän hitaat. Ripaus rohkeutta huomiselle ja lähestymiset alle kolmeen metriin”, suunnitteli Blomqvist toisen kisapäivän taktiikkaa.

Jari Jokinen

Muokattu klo 14.15, kun kaikki ovat pelanneet ensimmäisen kierroksensa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)