[13][26]

[13][26]

Hienon henkilökohtaisen ennätyksen tehnyt Wikström onnistui jälleen Ladies European Tourilla

Ursula Wikström ylsi ensimmäisen kerran top 5 -sijoitukseen peräkkäisinä viikkoina LET:n kilpailuissa. Kuva: Tristan Jones/LET

Neljä suomalaista venyi Sveitsin turnauksessa 15 parhaan joukkoon.

Ursula Wikström kunnostautui jälleen Ladies European Tourilla pelatuissa turnauksissa. Hän pelasi lauantaina Zugin seudulla Sveitsissä päättyneen Swiss Ladies Openin kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja nousi mainiosti jaetulle neljännelle tilalle.

Kahden kierroksen jälkeen 11:ntenä ollut Wikström teki päätöspäivänä viisi birdieä ja yhden bogin. Paras vaihe osui takaysin alkupuolelle hänen iskettyä viiden reiän aikana kolme birdieä. Eroa kilpailun voiton vieneeseen Liz Youngiin kertyi kolme lyöntiä.

”Taas en oikein saanut loppurei’illä mitään aikaiseksi, mutta kuitenkin ihan hyvä kisa”, Wikström sanoi.

Wikström venyi toiseen top 5 -sijoitukseen peräkkäisinä viikkoina. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän onnistuu LET:llä vastaavassa tempussa. Wikströmin edellisestä kahdesta peräkkäisestä top 10 -sijoituksestakin oli jo ehtinyt vierähtää 11 vuotta.

”Kai tässä vaiheessa kautta olisikin jo korkea aika vähän paremmin ruveta pelaamaan”, hän perusteli hyvää syysvirettään.

Vantaalainen otti Sveitsissä kauden kolmannen top 10 -sijoituksensa nousten LET:n Race to Costa del Sol -listalla sijalle 42.

Suomalaisten kokonaispanos Golfpark Holzhäusernin kentällä käydyssä kilpailussa oli erinomainen, sillä Tiia Koivisto ja Linda Osala (-6) jakoivat 11. sijaa. Myös Noora Komulainen (-5) mahtui 15 parhaan joukkoon.

Avauspäivän jälkeen kärjen tuntumassa ollut ja vielä perjantaina top 10:ssä pysytellyt Karina Kukkonen (-4) ei ollut finaalikierroksella parhaimmillaan. Hän pelasi lauantaina tuloksen 74 pudoten jaetulle 25. sijalle.

”Tänään alussa oli aika hirveätä peliä, mutta sain hyvillä par-puteilla pelastettua tulosta. Myöhemmin peli tasaantui ja sain tasaiseen tahtiin birdie-paikkoja, mutta ei vain uponnut.”

”Pikkusen tuli väsymys, kun piti jo kello 7.30 olla starttaamassa viimeiset reiät toiselta kierrokselta, ja sitten välissä oli pari tuntia odottelua. Mutta kuitenkin hyvä kisa kokonaisuudessa, ja nyt tietää mihin pystyy kunhan luottaa itseensä”, Kukkonen sanoi.

Vaikka Kukkoselle oli luvassa enemmänkin, on Sveitsin kisan 25. sija joka tapauksessa hänen kovin saavutuksensa Ladies European Tourilla. Kahden ensimmäisen päivän kaltaisilla kärkipään sijoilla pelaaminen on lisäksi tärkeää pääomaa tulevia kisoja ajatellen.

Voitto oli Liz Youngille ensimmäinen LET-kiertueella, jolla hän oli sijoittunut ennen tätä viikkoa parhaimmillaan neljänneksi yhdeksän vuotta sitten. Kiertueen rankingia johtava Ruotsin Linn Grant jäi englantilaisesta lyönnin päähän. Rosie Davies (-10) täydensi brittien hyvää panosta kolmannella sijallaan.

Tiia Koivisto jatkaa kokonaiskilpailussa parhaana suomalaisena sijalla 11.