18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Henriksson ja Ronkainen karsinnasta Finnair Mastersiin

Hanna-Leena Ronkainen (vas.) ja Linda Henriksson ylsivät karsinnasta Talin LET-turnaukseen. Kuva: Jari Jokinen

Pääasiassa Nordea Tourilla pelaava Linda Henriksson voitti karsinnan tuloksella 70 (-1). Neljä vuotta LET:llä pelannut ja nyt valmennustehtäviin keskittynyt Hanna-Leena Ronkainen pelasi 73 (+2).

”Pelasin nyt omaa peliäni ja olisin ollut pettynyt, jos se ei olisi riittänyt jatkoon”, myönsi Henriksson heti kierroksen jälkeen. Hän joutui odottelemaan sijoitustaan lähes kaksi tuntia, kun viimeisessä ryhmässä pelanneet Ronkainen ja Sohvi Härkönen päättivät kierroksensa.

Henriksson on pelannut tänä vuonna neljä kilpailua Nordea Tourilla ja tuloskunto on ollut nousujohteinen. Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaava Linda asuu ja opiskelee Ruotsissa Halmstadissa, jossa on Euroopan ensimmäinen golfin ja opiskelun yhdistävä yliopisto.

”Tänään peli kulki hyvin, vaikka kierroksen alku ei ollutkaan hyvä. Tein kolmella ensimmäisellä reiällä kaksi bogia. Jo tuon aloituksen perusteella pystyn nipistämään tuloksesta vielä pari lyöntiä pois”, Henriksson arvioi mahdollisuuksiaan.

Ronkainen lähti karsintaan lähes kylmiltään. Hän on pelannut tänä vuonna ainoastaan yhden kilpailun.

”En pelannut edes harjoituskierrosta. Aamulla kävin rangella ja sitten kisaan. Kun tietää, ettei elanto ole pelituloksesta kiinni, kentällä oli vapautunut tunnelma”, Ronkainen sanoi.

Hillsidessa valmentajana nykyään työskentelevä Ronkainen uskoi kuitenkin omiin mahdollisuuksiinsa, vaikka ei olekaan harjoitellut tavoitteellisesti.

”Toisaalta olin yllättynyt, että tulos +2 riitti kakkostilaan. Kun kentältä voi tulla pois hymyssä suin, niin silloinhan kaikki on hyvin.”

Illaksi valmentamaan

Ronkaisen valmistautuminen Finnair Mastersiin sujuu vähän eri tavalla kuin kilpakumppaneilla. Hänellä ohjelmassaan oli maanantai-iltana vielä juniorien valmennusryhmä ja tiistaillekin muutama opetustunti.

”Sen verran kuitenkin luotin itseeni, että en ottanut kisapäiviksi opetushommia.”

Finnair Mastersin karsinnasta puuttuivat suomalaiset EM-kisoihin valmistautuvat pelaajat.

”Hieman harmittaa, etteivät tytöt olleet täällä. Karsinta olisi mielestäni ollut heille hyvää valmistautumista ensi viikon kilpailuun”, Ronkainen muistutti.

Naisten Euroopan kiertueen kilpailu Finnair Masters alkaa torstaina aamulla. Mukana ovat kaikki Euroopan kärkipelaajat.

Torstaina jyskyvät myös isot pyssyt, kun ensimmäisen kilpailupäivän päätteeksi käydään miesten pituuslyönnin Suomi-Ruotsi-maaottelu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje