27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Henriksson aloitti loppukirin

Linda Henriksson (takana) ja Sofia Härkönen taistelevat vielä paikasta karsintafinaalin viimeiselle kierrokselle.

Vaisusti LET:n karsintafinaalin käynnistänyt Linda Henriksson (+2) säilytti lauantaina oljenkorren päästä mukaan Marokossa pelattavan kisan päätöskierrokselle. Loistava pelipäivä tarjosi Henrikssonille tuloksen 66, joka oli lauantain kolmanneksi paras suoritus Amelkis-kentällä.

Yhden eaglen, kuusi birdietä ja kaksi bogia tehnyt pelaaja nousi tulosluettelossa yli 40 sijaa. Henriksson on 54 reiän jälkeen kolmen lyönnin päässä cut-rajasta, joten kirittävää riittää vielä sunnuntaillekin.

Suomalaisista Elina Nummenpää (-1) on edelleen ainoa, joka tämän hetken tilanteen valossa on menossa kisan viimeiselle kierrokselle. Al Maaden -kentällä pelannut Nummenpää (53:s) oli jo hetken karsintaviivan väärällä puolella, mutta kaksi birdietä 17. ja 18. reiällä tulivat tärkeään paikkaan.

”Vähän oli surkeeta menoa tänään. Ihan hyvin fiiliksin lähdin kentälle, mutta mitään ei oikeen saanut aikaiseksi. Lyönnit oli alkuun ok, mutta sitten muutama missi griinibunkkeriin ja bogeja alkoi kertyä. Sen jälkeen alkoi vähän ahdistaa”, tuloksen 74 pelannut Nummenpää sanoi.

”Lipunpaikat olivat aika vaikeita, joten tilanteessa +4 en saanut sellaista birkkufiilistä. Kun lyönnit vähän karkailivat, niin jouduin miettimään, että voiko lähteä lyömään lähestymistä lipulle, vaikka tilanne toisaalta vähän pakotti. Paniikkinappi oli aika lähellä, mutta onneksi pystyin jotenkin pitämään angstia poissa ja loppuun sain taisteltua pari tärkeätä birkkua. Huomenna taas uusi päivä ja homma takasin haltuun.”

<a href=Ariya Jutanugarn on taitotasoltaan jo huippuluokkaa. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2012/12/12121519224664.jpg" width="505">

Ariya Jutanugarn on taitotasoltaan jo huippuluokkaa. Kuva: All Over Press

Noora Tamminen (par) pelasi lauantaina kisan toistaiseksi parhaan kierroksensa. Tulos 70 Al Maadenilla nosti hänet lyönnin päähän cut-rajasta, joten kaikki on neljäntenä pelipäivänä omissa käsissä.

”Lyöminen ja puttaaminen oli hyvää. Olen iloinen, että sain koottua itseni tuplan (5:s reikä) jälkeen, kun löin kakkoslyönnin veteen. Huomenna vaan rennosti nauttien pelistä”, sijalla 61 oleva Tamminen sanoi. Sofia Härkönen (+4) piristyi hänkin kolmannella kierroksella. Henriksson ja Härkönen (91:s) ovat toistaiseksi ainoat suomalaiset, jotka ovat pystyneet pelaamaan Marrakechissa kuutosella alkavan kierrostuloksen. Al Maaden -kentällä lauantaina palloaan 69 kertaa lyönyt Härkönen on jatkon suhteen toiveikas.

”Kolmas päivä oli vieläkin parempaa. Draivit oli tänään varmoja, ja lähestymiset hyviä. Birkutkin upposivat paremmin, kun löin lähemmäksi. Vielä tosin jäi paljon säkittämättä. Toivottavasti parannan kierroksia samalla tavalla kun tähän mennessä”, Härkönen sanoi.

Karsinnan kärkeen siirtyi hiljattain 17 vuotta täyttänyt Thaimaan Ariya Jutanugarn (-14), jonka vuotta vanhempi Moriya-sisko voitti marraskuussa LPGA Tourin karsinnat. Ariyan pitäessä asemansa loppuun saakka, voidaan tapahtunutta pitää yhtenä golfvuoden merkittävimmistä hetkistä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje