[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Henley vuorostaan paalulle

Russell Henley jahtaa maanantaina isoa voittoa. Kuva: Getty Images

Russell Henley (-12) teki kierroksen keskivaiheilla viisi birdietä seitsemän reiän jaksossa, matkallaan tulokseen 65. Sillä heltisi Bostonin kisan kärkipaikka ennen maanantaina pelattavaa finaalikierrosta. Toiseksi noussut Billy Horschel on lyönnin päässä. Kaikkiaan kymmenen pelaajaa löytyy neljän lyönnin sisällä kärjestä. Heistä kuusi on voittanut tällä kaudella PGA Tourilla.

Rory McIlroy sai sunnuntaina koneen kunnolla käyntiin. Tulos 64 oli päivän parasta antia, ja hänet erottaa kaksi lyöntiä johdossa olevasta Henleystä. ”Olen ollut varsin paljon näissä asemissa viime aikoina, joten tiedän millaiselta huomenna tuntuu”, McIlroy sanoi.

McIlroy voitti tänä vuonna British Openin, Bridgestone Invitationalin ja PGA Championshipin nousten samalla maailmanlistan ykköseksi. Pudotuspelien avausturnaus, Barclays, meni hänen sanojensa mukaan kävelyksi.

”Tulos 64 tuntuu normaalilta”, McIlroy sanoi. ”Se tuntuu siltä, mitä minun kuuluukin tehdä. Minun työni on pelata hyviä tuloksia, joten ei tästä auta liian innoissaan olla. Huomenna on paljon työtä edessä, jos haluan voittaa tämän turnauksen.”

McIlroy pelasi Chris Kirkin kanssa, joka niin ikään löi tuloksen 64. Kirk päätti kierroksensa kahteen birdieen, joista toinen oli hieman onnekas; hän chippasi viheriön vierestä pallonsa suoraan reikään. Vauhtia oli sen verran, että ohi mennessään pallo olisi mennyt ainakin kolme metriä pitkäksi.

Kirk jakaa McIlroyn ja Jason Dayn kanssa kolmatta sijaa.

<a href=Rory McIlroy (vas.) ja Chris Kirk pelasivat kolmannella kierroksella yhteensä 14 alle parin. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/09/14090108252246.jpg" width="505">

Rory McIlroy (vas.) ja Chris Kirk pelasivat kolmannella kierroksella yhteensä 14 alle parin. Kuva: Getty Images

Paalulla olevan Henleyn tunnuspiirteenä on ollut epätasaisuus. Hän saattaa toisinaan pelata yhtä hyvin kuin kuka tahansa ja sitten taas kadota. Hän voitti viime vuonna tulokkaana Sony Openin, eikä sen jälkeen taistellut vakavasti yhdenkään kisan voitosta.

Maaliskuussa tuli voitto Honda Classicissa, neljän pelaajan playoffissa (mm. McIlroy). Sittemmin hän on missannut kahdeksan cut’ia ja sijoittunut vain kahdesti 20:n joukkoon.

”Alan hiljalleen saada juonen päästä kiinni”, Henley sanoi. ”Olen työskennellyt kovasti pitääkseni lyönnin suorina, putterini kanssa olen mielestäni pärjännyt aina hyvin. Yksi asia, mihin pitää erityisesti keskittyä, on asenne. En saisi olla niin ankara itselleni.”

Henley on yhden kierroksen päässä varmistaakseen paikkansa Tour Championshipiin, mutta matka voittoon on vielä pitkä. Etenkin kun kaskessa on kanto ylitse muiden – McIlroy.

Päivän suurin pettymys oli Patrick Reed. Hän oli kisan puolivälissä kahden lyönnin päässä kärjestä, mutta putosi päätöskierrokselta pelattuaan tuloksen 82. Ryder Cupiin lähtevä Reed teki sisääntulon viiden ensimmäisen reiän jaksossa neljä tuplabogia! Phil Mickelson välttyi 72 lyönnin tuloksellaan toiselta cutilta, mutta paikka seuraavaan turnaukseen, Cherry Hillsiin, ei ole mitenkään selvä. Lefty voitti vuonna 1990 Cherry Hillsissä U.S. Amateurin.