[6][5]

[6][5]

Hedwall suurin odotuksin Finnair Mastersiin

Caroline Hedwall on yksi Talin turnauksen seuratuimpia pelaajia. © Getty Images

Caroline Hedwall jahtaa Talissa pelattavassa Finnair Mastersissa kauden toista voittoaan naisten Euroopan kiertueella. 22-vuotias Hedwall sijoittui kisassa viime vuonna kahdeksanneksi, mutta kuuluu tällä kertaa suurimpien voittajasuosikkien joukkoon.

”Tali on toistaiseksi ensimmäinen kenttä kiertueella, jonka tunnen ennestään. Oloni on melko luottavainen, sillä pelisuunnitelma on selvillä. Toivottavasti pystyn pelaamaan muutaman kovan kierroksen, jotta sijoittuisin tälläkin kertaa korkealle”, Hedwall sanoi LET:n tiedotteessa.

”Pelasin viime vuoden kisassa jämäkästi, vaikka olisin voinut upottaa vähän enemmän putteja viikonloppuna. Jos draivit ovat kunnossa, niin tiedossa on paljon birdiepaikkoja.”

”Luulen, että olen pelaajana nyt parempi. Minulla on enemmän kokemusta ja lyön palloa hyvin, joten uskon mahdollisuuksiini.”

Ruotsalainen voitti joulukuussa pelatun LET:n karsintafinaalin ja heti tammikuussa Australian kiertueen turnauksen ammattilaisdebyytissään. Uran ensimmäinen LET-voitto tuli toukokuun lopulla Slovakiassa.

Kiireessä hyvä tulee

Ladies Slovak Openin jälkeisenä maanantaina Hedwall voitti Walesissa pelatun Power Play Golf -tapahtuman lahjoittaen 100 000 punnan palkintorahoistaan puolet Ruotsin Golfliitolle. Samalla viikolla barsebäckläinen osallistui vielä Hollannin LET-turnaukseen, jossa sijoittui toiseksi MelissaReidin jälkeen.

”Oli hienoa voittaa Slovakiassa, mutta arvostan kiireisen viikon päätteeksi pelatun Hollannin kisan kakkostilan korkealle.”

Hedwall on naisten Euroopan kiertueen ansiotilastossa neljäntenä ja selvässä johdossa tulokkaiden listalla. Rahatilaston ykkösenä on kaksi kisaa tällä kaudella voittanut Diana Luna, joka johdattaa Taliin kilpailun seitsenvuotisen historian tasokkaimman pelaajiston. Kärkipäähän Finnair Mastersissa tähyilevät tulevina päivinä mm. voittoa puolustava Lee-Ann Pace, Christel Boeljon, Caroline Masson, Becky Brewerton ja Virginie Lagoutte-Clement. Suomalaisista suurimmat menestysodotukset on asetettu Minea Blomqvistin, Kaisa Ruuttilan ja Ursula Wikströmin harteille.

Talin turnaus pelataan 54 reiän turnauksena, 50 parhaan sekä jaetulla sijalla olevien jatkaessa finaalikierrokselle 36 reiän jälkeen. 30 000 euron voittoshekin lisäksi kisan ykkönen pääsee automaattisesti mukaan Evian Mastersiin (major). Kisan kolme parasta, jotka eivät ole vielä Women’s British Openin entry-listalla, saavat myös pelipaikan Carnoustiessa Skotlannissa pelattavaan kauden viimeiseen major-turnaukseen.