11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Haukansilmä iski viimeisellä viheriöllä

Keegan Bradleylla on nyt hallussaan PGA Championshipin voittopokaalin lisäksi myös pytty World Tourilta © Getty Images

Ryder Cup-paikkkaa jahtaavat Jim Furyk, Keegan Bradley ja Steve Stricker muodostivat kärkikolmikon Firestone Country Clubilla sunnuntaina. Furyk oli takaa-ajettava, joka näytti pitävän kutinsa. Kunnes viimeisellä alkoi epäonnistumisten sarja. Avaus osui vasemmalle puihin mutta pomppasi onnekkaasti väylälle. Ensimmäinen lähestyminen meni pitkäksi, toinen jäi edelleen karheikkoon. Vasta neljännellä Furyk pääsi kahteen metriin.

Vaikeaa oli samassa ryhmässä pelanneella Bradleyllakin, joka upotti lähes viisimetrisen par-puttinsa. Furykin kaappi oli bogeyputtiin valmistautuessaan täysin sekaisin. Tutut pallolta vetäytymiset asettumisen jälkeen enteilivät putin missaamista. Näin myös kävi, alamäkiputti meni reilusti ohi ja Bradleyn juhlinta käynnistyi.

Jim

Jim Furykin bogeyputti livahtaa reilusti ohi reiän ja putteri putoaa maahan lähes heti huonon suorituksen jälkeen. &copy Getty Images

”Tämä oli valtava pettymys josta en voi syyttää kuin itseäni. Olen ennenkni menettänyt johtopaikkoja inhottavalla tavalla, mutta tämä menee omaan luokkaansa”, 42-vuotias konkari murehti.

Bradleylle voitto oli makea ja se varmisti uran ensimmäisen paikan Ryder Cupissa. Hän on pelannut varsin luokattomasti Mastersista alkaen, voitto oli yllättävä, mutta tapa jolla hän sen otti paljasti taas nuorukaisen luonteen ja kyvyn kääntää tilanteita edukseen. Omaa par-puttinsa uppoamista hän ei epäillyt hetkeäkään. Poikkeuksellisesta linjanluvustaan, vasen silmä lähempänä kohdetta, tunnettu Bradley iski oikeaan aikaan.

” Se oli uskomaton tunne. Menin pallon taakse ja tunsin, että linja oli heti hallussani. Tiesin kuinka se breikkaa, piti vain löytää puttiin sopiva kovuus. Ja putti upposi odotusteni mukaan aivan keskeltä reikää”, Bradley hekumoi.

Ykköstila oli PGA Tour uran kolmas. Edellinen tuli tasan vuosi sitten uusinnassa PGA Championshipista, joten Bradley on isojen kisojen mies.

Steve Stricker teki loppuun kolme birdietä ja nousi Furykin rinnalle. Parivaljakko nousi Ryder Cup-listalla sijoille 10 ja 11 ohi Rickie Fowlerin. Kahdeksan ensimmäistä saa suoran paikan, kapteeni Davis Love III valitsee loput neljä pelaajaa PGA Championshipin jälkeen.

Louis Oosthuizen oli kisan neljäs, Rory McIlroy sekä Justin Rose nousivat parhaiksi viidennelle tilalle. Tiger Woods ( 70-72-68-66) pelasi vahvan viikonlopun sijoittuen kahdeksanneksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)