18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Harrington PGA Grand Slamin ykkönen

Padraig Harrington vuodatti tunteitaan PGA Grand Slamin voittajana © Getty Images

Padraig Harrington sai keskiviikkona yli kahden vuoden tauon jälkeen pitää voittopuheen kisan jälkeen. Lainamiehenä nilkkansa loukanneen Ernie Elsin tilalle vuoden major-voittajien kisaan päässyt Harrington karkasi toisella kierroksella Webb Simpsonilta ja kuittasi ykköstilastaan 600.000.

Viimeisellä viheriöllä irlantilaisella oli varaa ottaa kolme puttia, voittomarginaali supistui lyöntiin. Edellisen kerran Harrington voitti syksyllä 2010 Malesiassa Asian Tourin kisan. Pääkiertueiden ( PGA Tour, European Tour) voitoista kolme viimeistä ovat kaikki majoreita ( British Open 2007 & 2008, PGA 2008)

”Minulla oli kahden aiemman osallistumiskerran uusintatappioiden jälkeen saatavaa tältä kisalta, joten voitto maistuu makealta, varsinkin kun ykköstiloja ei viimeisinä vuosina ole tullut”, Harrington hymyili palkintopysti sylissään.

Harrington aloitti kauden 2012 mainiosti, Mastersissa hän oli kahdeksas, US Openissa neljäs. Kauden toinen puolisko tuotti pettymyksen, top-ten sijoitukset saati voitot jäivät tulematta, Ryder Cup-edustus jäi saavuttamatta. Maailmanlistalla 41-vuotias Harrington on nyt 57:s.

Teemu Tyry

title_67907

Kolminkertainen major-voittaja Padraig Harrington otti kaiken irti pikakomennuksesta PGA Grand Slamiin. Kun Ernie Els loukkasi nilkkansa, Harringtonille jäi aikaa kolme päivää hankkiutua Bermudalle ja valmistautua kilpailuun.

Harrington pelasi tuloksen 66 (-5) ja johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen Bubba Watsonia kahdella lyönnillä tässä kahden kierroksen kilpailussa. U.S. Openin voittaja Webb Simpson on lyönnin päässä Watsonista. Kilpailun neljäs osanottaja Keegan Bradley pelasi yhden yli. Amerikkalainen on kisassa mukana Rory McIlroyn tilalla, kun tämä lähti mieluummin Shanghaissa pelattavaan European Tourin kisaan.

Harrington on osallistunut Grand Slamiin kaksi kertaa aikaisemmin. Vuonna 2007 hän hävisi Angel Cabreralle ja 2008 Jim Furykille, molemmilla kerroilla uusinnan jälkeen. Ian Woosnam on ainoana eurooppalaisena voittanut kisan vuonna 1991.

PGA Grand Slamin voittaja kuittaa 600 000 dollarin palkintosekin. Kakkonen saa puolet tästä, kolmas 250 000 ja viimeiseksi jääväkin 200 000.

Toinen kierros pelataan keskiviikkona.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje