18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Geoff Ogilvyn terveiset golfpisteen lukijoille

Ogilvy puolustaa voittoa

Tiger pelasi pro-amissa Emiratesin isojen vaikuttajien kanssa.

Tiger pelasi pro-amissa Emiratesin isojen vaikuttajien kanssa.

Päähuomio Australian Openin aattona osui luonnollisesti Tiger Woodsiin. Aamulla seitsemältä Pro-Aminsa käynnistänyt Woods sai alusta alkaen peräänsä suurimman osan yleisöstä. Tigerin tavoitteet kisaan ovat selvät: ”Tupla v:tä (win) tavoittelen luonnollisesti joka viikko”, Tiger kertoi lehdistötilaisuudessa.

Woodsin kenttäpeli vaikutti etuysin perusteella erittäin valmiilta jopa voittoa ajatellen. Greenit tuottivat ainakin vielä selvästi vaivaa. Vaikeat ne ovat toki muilllekin. Etuysin aikana Tiger kirjautti 16 puttia, joista molemmat yksiputtiset tulivat alle metrin matkalta.
Tiger on nykykunnossaan varmasti valmis taistelemaan voitosta, mikäli puttipeli on keskiviikkoista tehokkaampaa.

Australian Open ennakko

Pro-Am päivän tapahtumia, joissa päätähtinä esiintyvät Tiger Woods ja puolustava mestari Geoff Ogilvy.

Kisapaikalla vallitsee suuren urheilujuhlan tuntu. Australialaiset ovat avoimen mestaruusturnauksen pelaajakatraasta ylpeitä ja lööpeissä näkyy tuttuja golfnaamoja päivästä toiseen. Australialaisten kotikenttäetu on Sydneyssa melkoinen, USA:n tähdet sikäli kovan haasteen edessä.

Watson hakeutuu rannalle

Bubba Watson tiistain harjoituskierroksella.

Bubba Watson tiistain harjoituskierroksella.

Bubba Watsonin lehdistötilaisuus oli jopa viihdyttävää seurattavaa. Vasuri laukoi mielipiteitään rehellisesti ja jaksoi puhua myös paljon kentän ulkopuolisista asioista. Kisan menestysreseptiksi big hitter nimesi pallon sijoittelun ja puttaamisen.
”Greenit ovat oikeastaan aika kinkkisiä. Muodokkaille greeneille täytyy lähestyä fiksuihin kohtiin, jotta palloa voi laittaa reikään. USA:ssa pelaamme myös usein nopeammilla alustoilla – varmaan nämä on pakko jättää hitaammiksi, jottei pallot lähde liikkeelle tuulen voimasta”, Bubba arveli.
Watsonilla on matkassa mukanaan vaimo ja äitinsä. Australian kisaviikot ”rennosti” ottava Watson on päässyt myös nauttimaan muista maisemista kuin golfkentästä.
”En ole kovin paljon kiertänyt maailmaa golfin perässä, niin kuin useat muut pelaajat. Australia on kuitenkin mahtava lomakohde minulle, vaimolleni ja äidille. Erityisesti isän kuoleman jälkeen tuntui hyvältä idealta ottaa äiti mukaan matkaan kanssamme”, Watson kertoi.
”Kävimme alkuviikosta vesitaksiretkellä ja näimme kaikki tunnetuimmat nähtävyydet. Tytöt olivat tänään Bondi Beachilla ja uskon, että he ovat tykänneet siitä. Haluaisin kovasti itsekin päästä kokemaan Australian rantakulttuuria. Se tuntuu oikeasti aika hyvältä kun pääsee täältä huomion keskeltä pois. Kausi on ollut pitkä ja kuukauden ero mailoista antoi minulle tosi paljon energiaa – en tiedä olenko vielä kuitenkaan ihan riittävän terävä taistellakseni tosissaan kisan voitosta”
Bubban jälkeen lehdistön eteen asteli hänen hyvä ystävänsä Nick Watney. Erittäin asiallinen ja kohteilias PGA Tourin rahalistan kolmonen asteli piinapenkkiin ja vastasi lehdistöpäälikön kysymykseen asiallisesti. Kun alkoi julkisten kysymysten vuoro, juoksi Bubba takaisin lehdistöhuoneeseen ja huusi:
”Would you consider me as the most handsome man in this room?” – Watneyn vastaus tuli epäröiden: ”No comment on that one…”.
Watney kertoi kuntonsa olevan nousujohteinen, mutta ei vielä valmis.
”Olen positiivisesti toiveikas vaikean viime viikon jälkeen. En kuitenkaan koe olevani ihan täydessä terässä, mutta hyvältä tuntuu parin treenipäivän jälkeen”, Watney totesi.
”Kentällä on oltava erittäin tarkkana loppusuoralla, jossa vesi tulee vahvasti peliin lähes joka väylällä. Katsoin kisaa viime vuonna telkkarista, mutta en varsinaisesti greenien vakoilu mielessä – olen vain golfari, joka rakastaa katsoa urheilua aina kuin mahdollista”, myös videopelien ystäväksi tunnustautuva Watney päättää.
Sydney ja sen urheiluhullu kansa on valmis huomenna käynnistyvään spektaakkeliin. Kaikki tietävät, että Tiger ja muut tähdet pelaavat kaupungissa. Katsomot ovat täynnä ja tapahtuman täyteinen viikonloppu kerää paikanpäälle varmasti täyden tuvan. Katso videot ja elä mukana tunnelmassa.
Sydney hiljenee tältä päivältä. NO WORRIES – näihin kuviin ja näihin tunnelmiin…
Näkymä 11. väylän greenin takaa

Näkymä 11. väylän greenin takaa

Nikke Tyry, Juho Vesanen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (26 kpl)