18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Geoff Ogilvylle kauden toinen voitto

Geoff Ogilvy sanoo vuoden 2010 olleen pettymys. Sen ymmärtää sillä mies karsiutui kolmesta majorista. © Getty Images

Geoff Ogilvy voitti Australian Openin, jota johti toiselta kierrokselta asti. Kisan yhteensä 19 alle parin pelannut Ogilvy voitti neljällä lyönnillä ennen maanmiestään Matt Jonesia. Maailmanlistalla sijalla 43 oleva Ogilvy tekee voittonsa myötä pientä nousua listalla.
Ogilvy voitti PGA Tourin kauden avanneen voittajien kisan. Sen jälkeen peli on ollut vaikeampaa. Toukokuulta alkaneella kahdeksan kisan jaksolla Ogilvyn nimen perään kirjattiin viidesti cut. Noihin viiteen kisaan lukeutuivat myös kolme majoria, U.S. Open, British Open ja PGA Championship.
Toukokuussa alkanut huono kausi katkesi vasta syyskuun alussa Deutsche Bank Championshipissa, jossa Ogilvy jakoi toista sijaa.
– Vuosi, jolloin voittaa USA:ssa ei ole huono vuosi, mutta kun voitto tulee ensimmäisellä viikolla ja sen jälkeen ei pelaa hyvin moneen kuukauteen… En nauttinut golfista kovinkaan paljon tänä vuonna juuri sen vuoksi, miten pelasin, Ogilvy purki tuntojaan kisan jälkeen.
Kisan voittoa puolustanut Adam Scott oli lopulta jaetulla 37. sijalla. Greg Norman pelasi Scottia lyönnin paremmin ja jakoi 32. sijaa.
Ilari Ceder

Geoff Ogilvy pienessä karussa Australiassa

Australialainen Geoff Ogilvy pelasi Australian Openin kolmannen kierroksen viisi alle parin. Yhteistuloksessa 16 alle parin oleva Ogilvy johtaa viidellä lyönnillä ennen maanmiestää Matt Jonesia.
Voitto olisi Ogilvylle kauden toinen. Australialainen voitti PGA Tourin kauden aloittavan SBS Championshipin.
Adam Scott ei saanut moottoriaan käyntiin kolmannella kierroksella. Scott kirjautti tuloksen 73 ja jakaa tällä hetkellä 36. sijaa. Lyönnin paremmin on sijoittunut Greg Norman, joka on yhteistuloksessa kolme alle parin.
Ilari Ceder

Geoff Ogilvy kärkeen Sydneyssa

Greg Normanin katse kisakentillä on edelleen tiukka.  &copy Getty Images

Greg Normanin katse kisakentillä on edelleen tiukka. &copy Getty Images

Tuloksenteko Australian Openin toisella kierroksella perjantaina oli ensimmäistä päivää kuumempaa. Geoff Ogilvyn kaksi kierrosta olivat parhaat ja australialainen siirtyi johtoon yhteistuloksella 11 alle parin. Toisen kierroksensa Ogilvy pelasi tulokseen 65. Lyönnin päässä on maanmies Matt Jones.
John Dalyn lupaavasti alkanut turnaus päättyi pettymykseen ja amerikkalainen sai viikonlopun vapaaksi. Ensimmäisen kierroksensa Daly pelasi kolme alle parin ja jakoi 13. sijaa. ”Long John” teki toisella kierroksellaan seitsemän bogia ja kaksi birdietä. Karsintaraja kahden kierroksen jälkeen asettui plus yhteen. Myös Fred Couples karsiutui. Muita nimekkäitä karsiutuneita olivat Scott Strange ja AaronBaddeley.
Voittoa puolustava Adam Scott paransi ensimmäiseltä kierrokseltaan yhdeksällä lyönnillä. Scott pelasi toisen kierroksensa tulokseen 66 ja jakaa yhteistuloksella kolme alle parin 16. sijaa. Greg Norman selvitti tiensä viikonlopun kierroksille yhteistuloksella yksi alle parin. Norman jakaa sijaa 38.
Ilari Ceder

Australialaiset odotetusti Australian Openin kärjessä

Australian Openin ensimmäinen päivä marssittiin isäntämaan tahdissa. Ensimmäisten 13 kärkipelaajan joukossa on 12 austaralialaista. Näistä nimekkäimpiä ovat kierroksensa neljä alle parin pelanneet PeterSenior, Stuart Appleby ja Geoff Ogilvy. Kisaa johtaa torstaina taululle lukemat seitsemän alle parin lyönyt Matthew Griffin.
Griffin pelaa tunteellista turnausta, sillä australialaisen caddie menehtyi lokakuussa. Griffin astui ammattilaisgolfarin tielle vasta pari vuotta sitten. Sen jälkeen top-10 -sijoituksia on tullut muutama. Omasta mielestään Griffin on pääsemässä australialaisen golfin eliittiin.
John Daly jakaa 13. sijaa tuloksella kolme alle parin. Kisan voittoa puolustava Adam Scott teki kierroksellaan neljä bogia ja yhden birdien. Tuloksella kolme yli parin Scott jakaa 104. sijaa.
Ilari Ceder
Adam Scottin ryhtiliike tuo tulosta

Adam Scottin vuosi 2010 on ollut uran yksi parhaista, mutta parhaaseen maailmanranking-sijoitukseen (vuonna 2007, 3:s) on vielä matkaa.  &copy Getty Images

Adam Scottin vuosi 2010 on ollut uran yksi parhaista, mutta parhaaseen maailmanranking-sijoitukseen (vuonna 2007, 3:s) on vielä matkaa. &copy Getty Images

Australialaisen golfin manttelinperijälle Adam Scottille vuosi 2009 oli vaikea. Voittoja ei tullut ja sijoitus maailmanlistalla valahti 50 parhaan ulkopuolelle. Tänä vuonna Scott on voittanut kahdesti. PGA Tourilla Scott voitti toukokuussa Valero Texas Openin ja European Tourilla voitto tuli pari viikkoa sitten Singaporesta.

Voitot ovat nostaneet Scottin takaisin maailmanlistan kärkikahinoihin, australialainen on tällä hetkellä 20:s. Ansioistaan Scott palkittiin keskiviikkona viidettä kertaa Australian vuoden pelaaja -palkinnolla.

Scott puolustaa tänään alkavan Australian Openin voittoa viime vuodelta. Voiton uusiminen vaatii kuitenkin sitä, että aussi saa kulmarautansa edes hiukan lämpimäksi. Puttaaminen on aina ollut Scottin Akilleen kantapää. PGA Tour -uransa aikana Scott ei ole koskaan ollut 100 parhaan joukossa puttitilastoissa.
Kohtalaisen hyvä draivaaja hän on, mutta terävimmillään Scott on, kun pallo makaa väylällä noin sadan metrin päässä lipusta. Tuolta etäisyydeltä hän saa pallonsa griinille PGA Tourin kolmanneksi parhaalla keskiarvolla. Lisäksi pallo päätyy useimmiten vielä lähelle. Scott saa nimittäin pallonsa PGA Tourilla keskimäärin 15 jalan, eli reilun viiden metrin päähän lipusta. Tarkempia lähestymisiä sadasta metristä maailman ykköskiertueella takoo vain kolme pelaajaa. Vielä kun ne putit sieltä viidestä metristä uppoaisivat…
Adam Scott, Geoff Ogilvy ja Greg Norman ovat kisan nimekkäimmät australialaiset. Kisaan ovat matkanneet Yhdysvalloista John Daly ja Fred Couples.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje