18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garcia säilytti johtonsa

Sergio Garcia on esittänyt Bostonissa irtonaista peliä. Kuva: All Over Press

Sergio Garcia lähtee PGA Tourin toisen pudotuspeliturnauksen päätöskierrokselle kahden lyönnin johdossa. Peruspelillä ei Deutsche Bank Championshipin kärjessä kuitenkaan keikuta. Garcia teki virheettömällä etuysillä kaksi birdietä, mutta tarvitsi sisääntulossa isomman vaihteen säilyttääkseen asemansa paalulla.

Vaikka espanjalainen teki 14. reiällä bogin, oli työn jälki viiden birdien siivittämänä tyylipuhdasta. Garcia (-19) pelasi sunnuntaina tuloksen 65 ja siirtyi 54 reiän jälkeen kokonaistilanteeseen -19.

”On vain oltava kärsivällinen ja odotettava oikeata hetkeä”, Garcia sanoi viitaten birdiehanojen aukeamiseen takaysillä.

Eurooppalaisten kaksoisjohdon varmistaa kilpailusta toiseen vahvasti pelaava Henrik Stenson. Ruotsalainen on Garciaa kaksi lyöntiä perässä.

Turnauksen tulostaso on ollut tavallista kovempi. Olosuhteet TPC Bostonilla ovat pehmeän kentän ja siirto-oikeuden vuoksi helpot. Kolmannella kierroksella iskettiin 332 birdietä ja 10 eaglea. Kierroskeskiarvo oli 68,2, joten tätä heikommilla tuloksilla on turha haaveilla nousua voittokahinoihin.

”On pakko tehdä birdieitä koko ajan, jos mielii menestyä kilpailussa. Tämä päivä ei tehnyt asiassa poikkeusta ja huomenna on sama juttu. Olen varma, että meitä (kärkikaksikkoa) kohti hyökätään maanantaina monelta eri suunnalta.

Bostonin kisa päättyy poikkeuksellisesti maanantaina, koska Yhdysvalloissa vietetään virallista vapaapäivää Labor Dayta.

Päivän ja kisan toistaiseksi parhaasta tuloksesta vastasi Graham DeLaet, joka taituroi 62 lyönnin kierroksellaan kymmenen birdietä. Hän jakaa kolmatta sijaa lyönnin verran enemmän tarvinneen Steve Strickerinkanssa. Molemmilla riittää kisassa panosta, sillä Presidents Cupin valinnat alkavat olla käsillä.

PGA Championshipin voittaja Jason Dufner ja Roberto Castro jakavat viidettä sijaa tilanteessa -15.

Finaalikierroksen jälkeen pisteet lasketaan yhteen ja FedExCupin 70 parasta jatkaa ensi viikolla Chicagon pohjoispuolella pelattavaan kolmanteen pudotuspeliturnaukseen. Yksi heistä näyttäisi olevan Ian Poulter(-13). Kisassa kahdeksantena oleva britti ei ole päässyt vielä koskaan FedExCupissa kolmea turnausta pidemmälle.

Maailmanlistan ja FedExCupin kärkikolmikosta ei liene yhdelläkään asiaa kärkikamppailuun. PhilMickelson (-8) mahtuu niukasti 30:n joukkoon Adam Scott (-7) ja Tiger Woods (-6) ovat tulosluettelossa vielä kauempana.

Lähde PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje