18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Furyk ja McDowell nostivat osakkeitaan

Pystyykö Graeme McDowell voittamaan US Openin toistamiseen kahden vuoden sisällä? © Getty Images

Pystyykö Graeme McDowell voittamaan US Openin toistamiseen kahden vuoden sisällä? © GettyImages

Pystyykö Graeme McDowell voittamaan US Openin toistamiseen kahden vuoden sisällä? © GettyImages

Yli 20 pelaajalla on yhä ainakin teoreettiset mahdollisuudet voittaa US Open. On mahdotonta kiistää, ettei isossa kuvassa yhä useampi olisi 36 reiän jälkeen kallistunut tässä mielessä eniten Tiger Woodsin suuntaan. Lauantain kierroksen jälkeen moni lienee valmis muuttamaan mieltään.

Woods esitti US Openin kolmannella kierroksella toistaiseksi huonointa peliään. Tulos 75 oli yksi päivän vaisuimpia, kun huomioidaan kaikki 50 joukossa olevat. Kokonaistilanteeseen +4 pudonnut Woods on kärkipaikkaa jakavia Jim Furykia ja Graeme McDowellia viisi lyöntiä jäljessä. Sijaluku on 14:s.

Tigerilta puuttui lauantaina pelistään se ominaisuus, joka piti hänet kisassa kaksi päivää aivan tulosluettelon yläpäässä – kontrolli. Hän teki ulosmenossa neljä bogia ja ainoan birdiensä yhdeksännellä reiällä. Ennen kolmea viimeistä Woods oli vielä neljän joukossa, mutta bogit 16. ja 18. reiällä olivat hänelle kuin myrkkyä.

Woodsin peli näytti kolmantena päivänä yhtä takkuiselta kuin niinä päivinä, jolloin hän oli valahtanut maailmanlistalla Top 50:n ulkopuolelle: milloin avaukset sujahtivat pullihukkina vihaisesti vasemmalle, milloin hän tuskaili lyhyissä puteissaan. 14. reiän rauta-avauksensakin Tiger haluaa varmasti pian unohtaa.

Viidettätoista major-voittoa tavoittelevan Woodsin pitää ottaa finaalikierroksella lusikka kauniiseen käteen. Olympic Clubin Lake Coursella ei ole varaa turhiin riskeihin, mutta Woods tarvitsee voittaakseen sunnuntaina erityisen onnistuneen kierroksen: summa summarum, oikean paikan tullen hänen on pystyttävä painamaan enemmän kaasua.

Furyk selviytyi alun ahdingosta

<a href=Tiger Woods kadotti lauantaina parhaan otteensa pelistään. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/12061708533958.jpg" width="505">

Tiger Woods kadotti lauantaina parhaan otteensa pelistään. &copy Getty Images

Woodsin kanssa johtopallossa pelannut Jim Furyk ei myöskään ollut kierroksen alussa parhaimmillaan. Toinen bogi tuli viidennellä reiällä eikä seitsemännellä (par-4) bunkkeriin päätynyt avaus näyttänyt tuovan helpotusta tilanteeseen.

Furyk teki kuitenkin ”sand saven” ja birdie auttoi hänet takaisin raiteilleen. Furyk värkkäsi birdiet vielä 11. ja 18. reiällä, eikä toiseksi viimeisellä tullut bogi ollut enää kuin muodollinen tahra muuten tasapainoisessa suorituksessa.

McDowell nousi sunnuntaina tosissaan taistelemaan toisesta US Open -voitostaan sitten vuoden 2010. McDowell oli 10. tiille tullessaan kierrostaan yhden yli, mutta takayhdeksikön esitys oli näyttävää katseltavaa: pohjoisirlantilainen teki birdien sisääntulon molempiin päihin ja yhden keskivaiheille. Kuusi paria täydensivät mainion esityksen.

Jacobson herkullisissa asemissa

Fredrik Jacobsonin onnistuminen valvottaa ruotsalaisia golfin ystäviä vastaanottimien ääressä ensi yönä. Kolmantena oleva ruotsalainen saattaa parhaassa tapauksessa nousta lajihistorian ensimmäiseksi miesten major-turnausten pohjoismaalaiseksi voittajaksi. Jacobson teki lauantaina enemmän birdieitä ja vähemmän bogeja kuin kahdella aikaisemmalla kierroksella. Päivän tähtihetki osui ulosmenon loppuun, jossa hän teki kolme perättäistä birdietä.

Tulos 68 nosti Jacobsonin kokonaistilanteeseen + 1 ja vain kahden lyönnin päähän kärkikaksikosta.

Fredrik Jacobsonilla on sunnuntaina hieno mahdollisuus tehdä pohjoismaalaista golfhistoriaa.  &copy Getty Images

Fredrik Jacobsonilla on sunnuntaina hieno mahdollisuus tehdä pohjoismaalaista golfhistoriaa. &copy Getty Images

Lee Westwood (+2) oli 36 reikää yhdessä pelanneesta tähtitriosta Westwood-Luke Donald-Rory McIlroy ainoa, joka selviytyi viikonlopun kierroksille. ”Westy” pisti lauantaina ison loikkarin päälle pelaten tuloksen 67. Se oli yhdessä Casey Wittenbergin (18:s) kanssa päivän kovin noteeraus.

”Tavoitteeni oli pelata nimenomaan tulos 67, joten olen tyytyväinen”, Westwood sanoi. ”Huomenna muotoillaan uudet numerot tulostaululle”, kuului britin ehkä hieman vihjaileva jatkokommentti.

Westwood on sijoittunut US Openissa neljä kertaa Top 10:een, viime vuonna hän oli Congressionalilla kolmas. Mutta uran ensimmäinen major-voitto antaa yhä odottaa itseään.

”Tärkein asia huomenna on uskoa, että olen tarpeeksi hyvä”, Westwood painotti.

Hän jakaa kisassa neljättä sijaa Nicolas Colsaertsin, Blake Adamsin ja viimeiset 36 reikää parasta peliä US Openissa esittäneen Ernie Elsin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje