11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

FT:n finaalille uusi yhteistyökumppani

Rempattu Nordcenter isännöi Finnish Tourin päätöskisaa syyskuussa.

Finnish Tour käynnistää yhteistyön finanssiyhtiö Mandatum Lifen kanssa. Kumppanuuden tavoitteena on rakentaa Finnish Tourille uudenlainen päätöstapahtuma ja sitä kautta tukea uusien ja lahjakkaiden pelaajien nousua kohti maailman pääkiertueita. Finaali käynnistyy 13. syyskuuta Nordcenter Golf & Country Clubilla Raaseporissa pro-am-tapahtumalla, jonka konseptia on terästetty aiemmista vuosista. Lajina golf on Mandatumille entuudestaan tuttu, sillä yhtiö sponsoroi Roope Kakkoa. Finnish Touria ja sen edeltäjää (FGT) on pelattu jo vuodesta 2002 ja sen tehtävä on valmistaa kotimaisia pelaajia isommille kiertueille. Vaikka FT nähdään ponnahduslautana maailmalle, toimii se silti myös monen ammattilaisen tärkeänä kotikiertueena. Viime kaudella FT:tä pelasi kaikkiaan 300 miestä ja naista ja lukumäärän odotetaan tällä kaudella jopa hieman kasvavan. Finnish Tour käynnistyy tänä vuonna kesäkuun toinen päivä Peuramaan Golfklubilla pelattavalla FT1:llä ja päättyy finaalitapahtuman jälkeen järjestettäviin kiertueen karsintoihin syyskuun lopussa. Väliin mahtuvat kisat St. Laurencessa (FT2), Kytäjällä (FT3), Pickalassa (FT4) ja Vuosaaressa (FT5). Finaalikisaan Nordcenter GC&C:ssä pääsee mukaan noin 70 pelaajaa ja palkintopotissa on noin 25 000 euroa. Finaalin jälkeen julkistetaan kauden rankingvoittajat.

Gamebook jatkaa mukana

Finnish Tour otti jo viime vuonna Gamebookin käyttöön pro-am-kisoissaan. Gamebookin ja kiertueen yhteistyö lähti liikkeelle sujuvasti. Kauden 2011 Gamebook-konsepti uudistuu melkoisesti viime vuodesta erityisesti finaalin osalta, jossa luvassa on jännitystä aiempaa enemmän. ”Finaalin uudistetussa konseptissa panokset kohoavat ja jännistys nousee kattoon. Viimeisenä pelipäivänä kaikissa ryhmissä on kaksi pelaajaa ja kaksi pro-am-vierasta. Jokaisella ryhmällä on mukanaan Gamebook-laite, joten pelitilanteiden pienetkin vaihtelut ovat jokaisen pelaajan tiedossa kaiken aikaa, lyönti lyönniltä. Missä tahansa ryhmissä voittotaistelua käydäänkin, on jännitys huipussaan kaikkialla kentällä ja katsomoissa. Olen melko varma, että missään muussa urheilulajissa harrastaja ei pääse näin lähelle seuraamaan ammattiurheilijoiden välistä taistelua voitosta. Sanoisin, että harrastaja on tuolloin pelin sisällä, viimeiseen puttiin saakka”, hehkuttaa kiertueen johtaja Teemu Laakso.

Yhteistyökumppanit San Roqueen pelaamaan

Finnish Tourin kausi 2011 päättyy yhteistyökumppaneiden osalta myöhään syksyllä, kun he lähtevät Espanjan San Roqueen pelaamaan omia finaalikierroksiaan. Pelin ohessa kumppanit pääsevät seuraamaan Andalucian Mastersia Valderraman kuuluisalla kentällä. Ryhmä majoittuu samoihin huviloihin, joissa niin Euroopan kuin USA:nkin Ryder Cup -pelaajat asustelivat taannoin vuoden 1997 kisassa. ”Kausi 2011 päättyy yhteistyökumppanimme San Roquen vieraana Espanjan Costa del Solilla. Kauden pro-amien voittajajoukkueet pelaavat kauden päätteeksi finaalin, josta voittajajoukkue lähtee mukaan Finnish Tourin ja PGA: n kumppanimatkalle San Roqueen. Pelaamme siellä San Roquen European Tour -tason kentillä sekä pääsemme seuraamaan Valderraman osakilpailun viimeistä kierrosta. Kausi päätetään siis todella mielenkiintoisissa merkeissä”, toteaa kiertueen johtaja Laakso.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje