9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Fowler kapteeni Pavinin yllätyskortti Ryder Cupiin

Corey Pavin yhdessä Paul Goydosin, Davis Love III:n ja Tom Lehmanin kanssa perustelemassa USA:n joukkueen viimeisiä Ryder Cup -valintoja. © Getty Images

Pitkään kestäneet spekulaatiot USA:n viimeisistä Ryder Cup -paikoista voidaan lopettaa. Kapteeni Corey Pavin julkisti tiistaina henkilökohtaiset valintansa jo kahdeksan aiemmin joukkueeseen suoraan pisteiden perusteella valikoituneiden pelaajien lisäksi.

Neljän Pavinin valitseman pelaajan joukosta Rickie Fowler on kapteenin ainoa yllätysveto. Ei siksi että Fowler kykyjensä puolesta olisi jotenkin huono ratkaisu, vaan siksi että nuorukainen oli vielä vuosi sitten amatöörien kirjoissa, eikä toisaalta ole vielä yltänyt ammattilaisena voittoihin. 24 pelaamassaan turnauksessa Fowler on selvittänyt cutin 16 kertaa, ja sijoittunut kymmenenen parhaan joukkoon viidesti. USA:n Ryder Cup -pisteissä hän sijoittui 20:nneksi.

Pelaajatyyppinä 21-vuotias Fowler edustaa selvästi ns. uutta aaltoa. Hän on räväkällä ja ennakkoluulottomalla asenteellaan ja potentiaalillaan osoittanut nopeasti olevansa USA:n golfin suurin tulevaisuuden tähti. Lisäksi hänen ulkoisessa habituksessaan on jotain sellaista, mikä puree ainakin yhdysvaltalaiseen golfyleisöön ja yhtä lailla mediaankin. Painoarvoa on toki Fowlerin hyvällä Walker Cup -tilastolla (7-1), jota myös Pavin yhtenä valinnan kriteerinään painotti.

Fowler lanseerasi itsensä vajaassa vuodessa USA:n Ryder Cup -joukkueen jäseneksi juuri niillä avuilla, joita yhdysvaltalaiset rakastavat. Hänen valintansa takana seisoo taatusti laaja rintama sikäläisiä golfvaikuttajia, jotka toivovat nuoren energian tartuttavan koko joukkueeseen sellaista virtaa, jolla ennakkosuosikkina Celtic Manorissa vastaan asettuva Euroopan ryhmä olisi kaadettavissa.

Vaikka Tiger Woodsin lopullinen valinta jäi Pavinin käsiin, ei siitä loppujen lopuksi ollut missään vaiheessa suurta epäselvyyttä. Kapteeni ei luonnollisesti halunnut antaa Woodsin valinnasta julkisuudessa ennakkoon mitään vihiä, mutta ratkaisu maailmanykkösen valinnan puolesta oli oletettavasti tehty jo kauan sitten.

Woodsilla on ollut siviilielämänsä sählinkien lisäksi melkoisia ongelmia pelinsä kanssa, joten paljon oli niitäkin jotka olisivat olleet Tigerin ulosliputuksen kannalla. Tosiasiassa paine jättää maailman kaikkien aikojen paras pelaaja pois Ryder Cupista olisi ollut Pavinille liian kova ratkaisu, vaikka hän jostain syystä niin olisi halunnutkin.

Tätä

Tätä puuhaa Rickie Fowlerilla riittänee Walesissakin. &copy Getty Images

Lehdistötilaisuudessa Pavin nosti Woodsin kokemuksen pöydälle, vaikka hän ei ainakaan viimeisimmissä Ryder Cupeissa ole ollut joukkueelleen mikään syömähammas. Woods on kuitenkin Woods, ja lajin elävänä legendana ansaitsee paikkansa USA:n ryhmään.

Muut Pavinin valinnat osuivat Stewart Cinkin ja Zach Johnsonin kohdalle. Kohtalaisen hyvän RC-tilaston (4-7-4) omaava Cink valittiin jo kolmannen kerran Ryder Cupiin villillä kortilla, pisteiden perusteella paikka on irronnut kerran. Johnson oli jo pisteiden perusteella looginen valinta, mutta viime aikojen melko tasaiset otteet olivat hänen poimintansa lopullinen sinetti.

USA:n joukkue Eurooppaa vastaan 1.-3.10. Celtic Manor Resortilla pelattavaan Ryder Cupiin on seuraava:

Phil Mickelson, Hunter Mahan, Bubba Watson, Jim Furyk, Steve Stricker, Dustin Johnson, Jeff Overton, Matt Kuchar, Stewart Cink, Zach Johnson, Tiger Woods ja Rickie Fowler.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje