11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Eurooppalaista golfhistoriaa tehnyt Justin Rose katkaisi nelivuotisen voitottoman kautensa

Justin Rose tuuletti helpottuneena Pebble Beach Golf Linksin 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images

Viime hetken välinevaihdokset siivittivät Rosen menestykseen Pebble Beachillä.

Justin Rose (-18) piti pintansa maanantaille venyneessä PGA Tourin kilpailussa. Voittomarginaali toisen sijan jakaneisiin Brendon Toddiin ja Brandon Wuhun venähti kolmeen lyöntiin.

Hän johti Kalifornian rannikolla käytyä AT&T Pebble Beach Pro-Am -turnausta kahdella lyönnillä, kun kärkiryhmä jatkoi peliään aamulla 10. reiältä. Menestyksen kannalta tärkeiksi onnistumisiksi osoittautuivat Pebble Beach Golf Linksin rei’illä 11, 13 ja 14 tulleet birdiet.

Rose, 42, katkaisi kolmen kentän kisassa pitkän kuivan kauden, sillä hänen edellinen ykköstilansa oli peräisin tammikuun 2019 Farmers Insurance Openista. Hänestä tuli myös vuodesta 1937 pelatun turnauksen ensimmäinen eurooppalainen voittaja.

Rose pelasi kauden 2010 Open Championshipistä lähtien jokaisessa majorissa, kunnes hän joutui vetäytymään viimevuotisesta Openista loukkaantumisen vuoksi. Rose putosi viime kesänä maailmanlistan top 50:stä, mikä merkitsi sitä, ettei hänellä ollut automaattista osallistumisoikeutta kevään Mastersiin.

Tilanne korjaantui Pebble Beachillä, jossa voitto toi paikan kauden ensimmäiseen majoriin. Hän palasi kilpailusta saamillaan pisteillä OWGR-listan top 50:een sijalle 35, joka on toinen konsti varmistaa pääsy majoreihin.

Voitto oli englantilaiselle 11. PGA Tourilla, ja kaikkiaan 19. pääkiertueilla. Uran kohokohta on peräisin vuodelta 2013, jolloin hän saavutti Pennsylvaniassa pelatussa U.S. Openissa uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan major-voittonsa. Hän on pelannut myös viidesti Ryder Cupissa, ja ollut kolmesti haasteottelun voittavana osapuolena.

Rose teki ennen Pebble Beachin kisaa viime hetken välinevaihdoksia. Kuluvan vuosikymmenen ajan ilman merkkisopimusta ollut pelaaja on käyttänyt parin edellisen vuoden aikana TaylorMaden, Mizunon ja Titleistin rautoja. Viikonvaihteen turnauksessa hän pelasi Cobran raudoilla.

Cobra rakensi britille turnausviikolla combo-setin, jota hän testasi vasta päivää ennen kilpailua. Rose halusi vaihtaa rautoihin toisenlaiset varret sekä gripit, ja otti mailat käyttöönsä.

”En ole ollut kovin tyytyväinen välineisiini. Tein muutoksen ilman minkäänlaisia ennakkosuunnitelmia. Hommat tuntuivat sujuvan raudoilla vähän helpommin. Erityisesti pidin siitä, miten mailat toimivat ¾ lyönneissä”, Rose kertoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)