Eurooppa ylivoimaisen savotan edessä – USA marssimassa Ryder Cupin voittoon - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Eurooppa ylivoimaisen savotan edessä – USA marssimassa Ryder Cupin voittoon

Ian Poulterin ilme on paljon puhuva. Ryder Cupeissa tavallisesti loistava englantilainen on ollut Whistling Straitsilla täysin aseeton. Kuva: Getty Images

Yhdysvallat tarvitsee kaksinpeleissä vain 3,5 pistettä kaapatakseen pokaalin itselleen.

Toisen fourball-session jälkeen kuuden pisteen karkumatkalle lauantai-iltapäivänä paennut Yhdysvaltain joukkue on hankkiutunut käytännössä tavoittamattomaan johtoasemaan Ryder Cupissa. Se tarvitsee Whitstling Straitsin kentällä Wisconsinissa meneillään olevassa haasteottelussa enää 3,5 pistettä, kun jäljellä on viimeiset 12 kaksinpeliä.

Ryder Cupin historiassa ei ole koskaan otettu kiinni yhtä ylivoimaista etumatkaa. Eurooppa oli Medinahissa vuonna 2012 neljän pisteen takamatkalla ennen päätöspäivän singeleitä käännettyään ottelun ennätyksellisesti edukseen. Yhdysvallat teki saman tempun Brooklinessa 13 vuotta aikaisemmin.

Euroopan joukkueen kapteeni Padraig Harrington jaksoi kuitenkin valaa vielä uskoa ryhmänsä nousuun.

”Kaikki on edelleen mahdollista. Tarvitsemme kaksinpeleissä vain puoli pistettä enemmän mitä saavutimme Medinahissa. Jokaisen on pelkästään lähdettävä voittamaan omaa matsiaan. Koko ottelun tulosta ei pidä tuijottaa”, hän sanoi.

Myös USA:n joukkueen kapteeni Steve Stricker toppuutteli innokkaimpia hehkuttajia, vaikka oli innoissaan herkullisesta tilanteesta.

”Tämä ei ole vielä ohi, mutta minun kirjoissani 11–5 on paljon suurempi ero kuin 10–6. En halua muodostaa tänne minkäänlaisia Medinah-asetelmia”, Stricker totesi.

Euroopan olisi täytynyt tulla lauantaihin toisenlaisella ryminällä kuin avauspäivänä, mutta näin ei käynyt. Vierasjoukkue toki pystyi aamun foursome-sessiossa pirteämpään esitykseen, joskin se oli laiha lohtu isäntien venytettyä ennestään reilua johtoaan kahdella pisteellä.

Dustin Johnson on voittanut tällä viikolla parinsa kanssa kaikki neljä kamppailua. Sunnuntain singeleissä hän kohtaa Paul Caseyn. Kuva: Getty Images

Team Europelta olisi vaadittu toisessa nelipallo-osiossa puhdasta voittosarjaa tai vähintään kahden pisteen kavennusta. Käteen jäi kuitenkin vain kaksi voittoa, joista vastasivat joukkueen syömähampaat Jon Rahm ja Sergio Garcia (2/1 vs. Brooks Koepka-Jordan Spieth) sekä kaksikko Shane Lowry-Tyrrell Hatton (1/0 vs. Tony Finau-Harris English).

Myös parin Tommy Fleetwood-Viktor Hovland (tappio 3/1 vs. Scottie Scheffler-Bryson De Chambeau) otteet näyttivät vielä 13. reiän jälkeen hyviltä, kunnes yhdysvaltalaiset ottivat tylysti neljä peräkkäistä reikävoittoa.

Pahiten nelipallossa pettivät läpi turnauksen vaatimattomasti pelanneet Ian Poulter ja lauantaiaamuna ensimmäisen penkityksensä Ryder Cupiss kokenut Rory McIlroy, jotka sinnittelivät kuudennen reiän jälkeen tasoissa ottelussa Dustin Johnsonia ja Collin Morikawaa vastaan. Tämän jälkeen jenkit ottivat ohjat pysyvästi haltuunsa numeroihin 4/3 päättyneessä kamppailussa.

Johnson on ollut voittamassa kokonaista pistettä jokaisessa neljässä pelaamassaan ottelussa. Näin on käynyt USA:n joukkueessa edellisen kerran vuonna 1975.

Lauantai toi myös Euroopan leiriin pieniä ilonaiheita, kun kymmenettä haasteotteluaan pelaava Sergio Garcia pystyi kahteen otteeseen parantamaan henkilökohtaisia ennätyksiään. Hän on Ryder Cupin kaikkien aikojen pistepörssin ykkönen koottuaan joukkueelleen yhteensä 28,5 pistettä. Voittoja Garcialla on koossa nyt 25, mikä sekin on haasteottelun ennätys. Tässä hän paineli lauantain nelinpelivoittonsa myötä yhdellä pisteellä Sir Nick Faldon ohi, kunnes kohensi ennätystä vielä iltapäivän puolella.

Sunnuntain kaksinpeliottelut:

Xander Schauffele vs. Rory McIlroy
Patrick Cantlay vs. Shane Lowry
Scottie Scheffler vs. Jon Rahm
Bryson DeChambeau vs. Sergio Garcia
Collin Morikawa vs. Viktor Hovland
Dustin Johnson vs. Paul Casey
Brooks Koepka vs. Bernd Wiesberger
Tony Finau vs. Ian Poulter
Justin Thomas vs. Tyrrell Hatton
Harris English vs. Lee Westwood
Jordan Spieth vs. Tommy Fleetwood
Daniel Berger vs. Matthew Fitzpatrick

Viaplay ja VSport Golf -kanava esittävät Ryder Cupista suoria lähetyksiä suomenkielisellä selostuksella. Sunnuntain lähetys kaksinpeleistä alkaa kello 19.00.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje