16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Eurooppa ja Aasia selvittävät voimasuhteensa EurAsia Cupissa

Darren Clarke toimii Euroopan kapteenina niin EurAsia Cupissa kuin Ryder Cupissakin. Kuva: Getty Images

Joukkuekilpailut ovat parhaimmillaan loistavia golftapahtumia. Niistä suurin ja kaunein on Ryder Cup, mutta siitä eivät pääse osallisiksi kuin Euroopan ja Yhdysvaltojen golffanit. Niinpä muille alueille on omat joukkuekilpailunsa, joista tuorein tulokas on vasta toista kertaa järjestettävä EurAsia Cup.

Nimensä mukaisesti kyseessä siis on kahden mantereen välillä pelattava joukkuekilpailu, jonka formaatti noudattelee Ryder Cupin kaavaa. Vuonna 2014 pelattiin 10 hengen joukkuein, täksi vuodeksi joukkueiden kokoa on kasvatettu tuttuun 12:teen.

Samalla kisan kokonaispalkintopottia lihotettu 4,8 miljoonaan dollariin. Voittajajoukkueen jäsenet kuittaavat 300 000, häviäjät 100 000 dollaria kukin. Kisa pelataan Malesiassa samalla Glenmarie Golf & Country Clubin kentällä, jossa pelattiin myös kaksi vuotta sitten.

Aasiassa laji kasvaa ja mantereen kärkipelaajien taso nousee huomaa vauhtia. Joukkuekilpailuissa se ei kuitenkaan vielä ole loistanut, ellei oteta huomioon kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa pelattua EurAsia Cupia, jossa Aasia venyi tasapeliin Euroopan kanssa.

Euroopan joukkuetta kipparoi Darren Clarke, Aasiaa Jeev Milkha Singh. Joukkueiden osalta on huomattavaa, ettei Eurooppa ole saanut jalkeille ehdotonta ykkösketjuaan. Haastajiinsa verrattuna Euroopan joukkue on kuitenkin ainakin maailmanlistasijoitusten perusteella selkeä suosikki.

Eurooppalaisten motivaatiota lisää myös se, että Clarke toimii Euroopan joukkueen kapteenina myös tämänvuotisessa Ryder Cupissa, joten EurAsia Cup on erinomainen mahdollisuus antaa näyttöjä kapteenille, joka valitsee joukkueeseen kolme pelaajaa.

Eurooppalaisista korkeimmalle on rankattu Danny Willet (19.). Hänen yläpuolellaan maailmanlistalla oli viisi eurooppalaista. Englantilainen pelasi upean kauden ollen lopulta toinen European Tourin Race to Dubai -listalla.

<a href=Danny Willett on nousemassa eurooppalaisten tähtipelaajien eturiviin. Kuva: Getty Images">

Danny Willett on nousemassa eurooppalaisten tähtipelaajien eturiviin. Kuva: Getty Images

”Aasian joukkue on hyvä. Porukassa on hyvä sekoitus nuorta ja vanhaa. Viime kerrallahan he taisivat yltää tasapeliin. Moni heidän pelaajistaan on Asian Tourilta, joten kaikkia emme tunne, mutta joukkue on hyvä”, Willet analysoi.

”Kun Aasiassa ollaan, on täällä lämmintä. Se saattaa hyödyttää heitä hieman. Uskon silti, että tulemme näkemään hyvän kilpailun”, hän jatkoi.

Matalin maailmanlistan sijoitus eurooppalaisista on Ruotsin Kristoffer Brobergilla (82.). Aasian joukkueen pelaajista maailmanlistalla Brobergin alapuolella on kuusi.

Euroopan joukkueessa pelaavat myös Shane Lowry, Andy Sullivan, Bernd Wiesberger, Victor Dubuisson, Matthew Fizpatrick, Sören Kjeldsen, Chris Wood, Ross Fisher, Lee Westwood ja Ian Poulter.

Eurooppalaisista vain Dubuisson oli mukana kaksi vuotta sitten, aasialaisista kokemusta tapahtumasta on viidellä pelaajalla. Westwoodin ja Poulterin kokemus muista joukkuekilpailuista on kuitenkin valttia tiukassa paikassa.

Aasian edustusasun pukevat päälleen kapteeni Singhin lisäksi, Anirban Lahiri, Shiv Chawrasia, Thonghai Jaidee, Danny Chia, An Beyong-hun, Kiradech Aphibarnrat, Kim Kyung-tae, Shingo Katayama, Prayad Marksaeng, Wu Ashun, Wang Jeung-hun ja Nicholas Fung.

Aasialaisista korkeimmalla maailmanlistalla on An Beyong-hun (28.) ja heikoiten on rankattu Fung (431.).

Kisa alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Kahtena ensimmäisenä päivänä pelimuodot ovat four-ball ja foursome, sunnuntaina pelataan reikäpelit mies miestä vastaan. Malesiassa kello kuusi tuntia Suomea edellä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje