Euroopan Ryder Cup -pomo: ”Tilanne LIV-pelaajien osalta edelleen täysin auki” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Euroopan Ryder Cup -pomo: ”Tilanne LIV-pelaajien osalta edelleen täysin auki”

Ian Poulter on lmoittanut halustaan kamppailla paikasta Euroopan ensi vuoden Ryder Cup -joukkueeseen. Kuva: Getty Images

Vastavalitun kapteenin Luke Donaldin on vaikea päästä työstämään projektia, kunnes pelisäännöt ovat selvät.

Euroopan Ryder Cup -organisaation johtaja Guy Kinnings ilmoitti tiistaina, että LIV Golf Invitational -kiertueelle liittyneet DP World Tourin pelaajat eivät ainakaan toistaiseksi ole ulkona haasteottelun kuvioista. Vaikka lähtökohtaisesti ”karkulaisia” ei joukkueeseen haluta, on heidän tilanteensa muuttumaton oikeudessa vireillä olevien valitusten vuoksi.

Joukkueen tuore kapteeni Luke Donald kertoi, ettei odota asian ratkeavan aivan pikapuoliin. Tämä ei tee hänen työskentelyään helpoksi, sillä projektia on hankala viedä eteenpäin ilman vahvistettuja pelisääntöjä.

Seuraavaan Ryder Cupiin on aikaa reilu vuosi, mutta kapteenilla ei ole muutamaa varmahkoa nimeä lukuun ottamatta selkeää mielikuvaa, miltä hänen joukkueensa voisi syksyllä 2023 näyttää.

”Toivottavasti saamme seuraavien kuukausien aikana selvyyttä tilanteeseen”, Donald totesi.

LIV Golfin kiertueelle liittyneitä DP World Tourin pelaajia ei ole oikeustoimien keskellä kielletty osallistumasta Euroopan pääkiertueen turnauksiin. Se tarkoittaa sitä, että heillä on edelleen oikeus koota maailmanlistan ja Ryder Cupin karsintapisteitä.

Karsintajakson käynnistymisen ajankohta on sekin auki, mutta joidenkin arvioiden mukaan pisteiden keruu alkaisi ensi kuussa Wentworthissa pelattavassa DP World Tourin lippulaivaturnauksessa, BMW PGA Championshipissä. LIVille lähteneistä Euroopan Ryder Cup -konkareista ainakin Ian Poulter ja Lee Westwood ovat kertoneet aikeistaan pelata Wentworth Clubilla.

LIV-pelaajien odotetaan kilpailevan jatkossa myös Asian Tourilla, josta niin ikään voi ansaita maailmanlistan pisteitä. LIV Golf investoi Aasian kiertueeseen 300 miljoonaa dollaria, ja AT:n International Series -sarjaa kohtaan on osoitettu mielenkiintoa. Yhdysvaltain Patrick Reed vahvisti lisänneen kalenteriinsa kaksi Asian Tourin kilpailua, ja monen muunkin LIV-pelaajan ilmoittautumisia odotellaan.

Atlantin takana tilanne on muuttumaton. Monet tähdet joutuvat näillä näkymin unohtamaan ensi vuoden Ryder Cupin, sillä PGA Tour on evännyt kaikilta LIV Golf Invitationalin kisoissa pelanneilta pääsyn kiertueelleen.

Lue seuraavaksi: Vahvistus tuli – Luke Donald on Euroopan uusi Ryder Cup -kapteeni

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje