9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Etuysin virheet heikensivät Sami Välimäen asemia Eastern Capen kisassa

Sami Välimäelle jäi sunnuntaiksi kirittävää. Kuva: Getty Images

Paalulla oleva kaksikko jahtaa SDC Championshipissä uran ensimmäistä DPWT-voittoaan.

Sami Välimäki (-2) ei ollut lauantaina Etelä-Afrikassa jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa kahden edellisen päivän kaltaisessa vedossa. Hän oli kierrostaan pelin keskeytyshetkellä kaksi yli parin, ja on pudonnut tuloslistalla jaetulle 44. sijalle.

Top 10:ssä turnauksen puolivälissä ollut Välimäki teki 15 reiän aikana neljä birdieä, kaksi bogia ja kaksi St. Francis Links -kentän etuysillä tullutta tuplabogia. Jälkimmäisten taustalla oli kadotettu pallo ja heikko lähipeli.

”Huomenna käydään lätkimässä pallo 21 kertaa reikään, ja lähdetään uuteen viikkoon”, harmistunut Välimäki sanoi.

Välimäellä on kärkikymmenikköön matkaa neljä lyöntiä, joten nousu kovaan sijoitukseen vaatii sunnuntaina vahvaa esitystä.

Kierros keskeytyi hieman ennen kello 19:ää pimeyden vuoksi. Viivästysten taustalla on Eastern Capessa puhaltanut kova tuuli, joka hetkellisen rauhoittumisen vuoksi yltyi perjantai-iltapäivänä uudelleen. Pelit jäivät toisena päivänä pahasti kesken, minkä vuoksi isolla osalla kilpailijoista riitti lauantaina urakoitavaa.

SDC Championshipin kärkipaikkaa jakavat kolmatta kierrosta 13 reikää pelanneet Norjan Kristian Krogh Johannessen ja Englannin Matthew Baldwin (-11). Kummallakaan ei ole tilillään voittoja DP World Tourilta.

Jatkopaikkaan riitti lopulta tulos par, joka oli Mikko Korhoselle (+2), Kalle Samoojalle (+4) ja Tapio Pulkkaselle (+8) liikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje