[24][26]

[24][26]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Espanja dominoi opiskelijoiden MM-kisoissa

Maailman amatöörirankingin 47. sijalla oleva Pablo Ereno Perez (kesk.) voitti opiskelijoiden maailmanmestaruuden. Hopean vei Albert Boneta Cami (vas.). Pronssille sijoittui Ranskan Louis Paulus.

Suomalaiset jäivät niukasti top 10 -sijojen ulkopuolelle Ruuhikoskigolfissa pelatuissa MM-kilpailuissa.

Viimeiseen kilpailupäivään lähdettiin jännittävässä tilanteessa niin tulosten kuin olosuhteidenkin osalta. Kentälle lähdettiin kahdelta tiiltä aamukahdeksasta lähtien, mutta jo parin tunnin jälkeen kisa jouduttiin keskeyttämään ukkoskuuron vuoksi. Reilun puolen tunnin odottelun jälkeen kentälle päästiin kuitenkin palamaan ja kisa vietiin loppuun ilman uusia keskeytyksiä.

Naisten kilpailu säilyi äärimmäisen tiukkana loppuun asti. Johtoasema vaihtui päivän aikana useita kertoja, mutta lopulta kultaa otti Italian Anna Zanusso, joka vei voiton lyönnin erolla Etelä-Korean Jung Won Choihin.  Pronssin nappasi Espanjan Daniela Campillo Martinez tuloksella 289.

Miesten kilpailussa nähtiin yhtä tiukka kamppailu Espanjan Pablo Ereno Perezin ja Albert Boneta Camin kesken. Lopulta Perez oli kaksikosta parempi. Miesten kisassa kolmannelle sijalle nousi Ranskan Louis Paulus.

Suomen naisista Helmiina Rutanen oli 17:s tuloksella +17. Erika Kilpeläinen oli 26:s tuloksella +30. Miesten puolella paras suomalainen oli Saku Halonen (+2) 11. sijallaan. Aaro Pohjola (+26) ja Eeli Kujanpää (+30) päätyivät sijoille 38 ja 39.

Joukkuekilpailuissa Espanja vei naisten voiton tuloksella -5. Etelä-Korea oli toinen tuloksella -3 ja Italia kolmas samalla tuloksella. Miesten joukkuekilpailussa Espanja dominoi ylivoimaisesti tuloksella -19. Kanada (-8) oli toinen ja Hong Kong (-5) kolmas.

Tulokset:Naiset