[11][15]

[11][15]
Kilpagolf

Erofejeff vei Suomen PGA:n mestaruuden

Peter Erofejeff voitti Suomen PGA:n mestaruuden vakuuttavan esityksen jälkeen. Kuva: Anzel Oy

Suomen PGA:n mestaruuskilpailut huipentuvat perjantaina Peter Erofejeffin (-12) voitonjuhliin. Finaalikierroksella tuloksen 68 pelannut Erofejeff jätti hitaasti lämmenneen Joonas Granbergin kuuden lyönnin päähän. Janne Mommo (-1) oli kolmas.

Turnauksen kolmannelle kierrokselle lähdettiin Erofejeffin viiden lyönnin johdossa. Kärkiryhmän päästyä liikkeelle, kävi nopeasti ilmi, että ”Patun” johtoasema on vaikeasti tavoitettavissa. Erofejeffin lisäksi kukaan muu ei pystynyt pelaamaan Vanajanlinnassa kaikkia kilpailukierroksiaan alle 70 lyönnillä.

”Kaksi ensimmäistä päivää pelasin paremmin kuin koskaan, kolmantena päivänä oli hieman jännitystä mukana ja peli ei ollut aivan yhtä vapautunutta kuin aikaisemmin”, Erofejeff sanoi.

”Skotlannin Challenge Tour -kisassa huomasimme Antti Ahokkaan kanssa, että minulla on linjaukset pielessä. Muutoksien jälkeen lyönti on alkanut vähitellen löytyä. Tällainen voitto tietenkin antaa roimasti itseluottamusta kesän muihin kilpailuihin.”

Erofejeff ja Granberg (67) olivat torstaiseen tapaan ainoat pelaajat, jotka ylsivät kuutosella alkavaan kierrostulokseen.

Suomen PGA:n mestaruuskisoissa neljättä sijaa jakoivat Janne Martikainen, Niklas Virta, JaakkoMäkitalo (avauspäivän jälkeen kärjessä) ja Henri Satama.

Taistelu seniorisarjan voitosta yltyi kiivaaksi Alpo Pakarisen (79-76-77) hyvän loppukirin ansiosta. Kisaa alusta asti johtanut Jouni Laine (75-75-81) sai kuin saikin pidettyä lähimmän uhkaajan takanaan lyönnin erolla. Kolmanneksi sijoittunut Tapani Saarentola pelasi kaikki kierroksensa 80 lyönnillä.