25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ernie Els suosikkina Hawaijilla

Ernie Elsin molemmat kauden 2010 voitot tulivat maaliskuussa Floridassa © Getty Images

Ernie Elsin molemmat kauden 2010 voitot tulivat maaliskuussa Floridassa &copy Getty Images

Paljon viheriöosumia, birdejä sekä alhaisia tuloksia. Näitä on odotettavissa Huyndai Tournament of Champions kilpailussa Kapalua Resortin Plantation Coursella. Kentän par on ainoana PGA Tourilla 73. Viheriöt ovat suurimpia joilla pelaajat puttaavat kauden mittaan, bermudaruoho ja tuuli puolestaan vaikeuttavat tuloksentekoa.

Pelin henki on kuitenkin se, että menestyäkseen kauden avauskisassa on kyettävä pelaamaan kaikki neljä kierrosta reilusti alle parín. Ernie Elsilla (-31) on kisan ja Tourin ennätys nimissään vuodelta 2003.Voitto tai sijoitus kolmen ensimmäisen joukkoon nostaisivat etelä-afrikkalaisen takaisin maailmanlistan top-ten listalle, jossa hän on ollut pidempään kuin kukaan muu rankingin 25 vuotisen historian aikana.

Elsin voin jälkeen Plantation Coursella ovat juhlineet pääasiallisesti aussit. Stuart Appleby oli paras kolme kertaa peräkkäin (2004-2006), Elsin ykköshaastajiin loppuviikosta lukeutuva Geoff Ogilvy on nostanut voittokannun 2009-2010.

Eurooppalaisia on mukana vain viisi. Ian Poulter ja Justin Rose ovat ensikertalaisia, samoin Tigerin joulukuussa tämän kutsukisassa kukistanut Graeme McDowell sekäFrancesco Molinari, joka pääsi mukaan Shanghain voitollaan, Carl Pettersson on euroista ainoa, joka on aiemminkin tutustunut voittajien kisan tunnelmaan. Daniel Chopra kuittasi Hawaijilta yllätysvoiton 2008, häntä ennen vain Sergio Garcia on eurooppalaisista aloittanut kautensa voitolla Kapaluassa.

<a href=Dustin Johnson pääsee mättämään pitkiä avauksiaan sydämensä kyllyydestä Plantation Coursella &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/ihmiset/golffaajat/09021511352986.jpg" width="460">

Isäntämaan tähdistä ennakkoon kovimmat ovat vuoden pelaajaksi Tourilla valittu Jim Furyk, sekä Dustin Johnson, jolle pitkän ja leveän kentän pitäisi sopia tavanomaista paremmin.

Ensimmäistä kertaa urallaan Tiger Woods ei olisi päässyt edes mukaan, hän on laistanut tammikuiset Hawaijin matkat lähes koko uransa ajan voitettuaan vuonna 2000.

TEEMU TYRY

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje