23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Emily Penttilällä hurja kiri LPGA Tourin karsinnoissa

Vahva loppukiri kahdella viimeisellä kierroksella toi Emily Penttilälle (71-79-68-70) paikan LPGA Tourin toiseen karsintavaiheeseen Kaliforniassa pelatussa esikarsinnassa.

Emily Penttilä oli kahden pelatun kierroksen jälkeen neljä lyöntiä rajan väärällä puolella  Rancho Miragen alueella pelatussa LPGA Tourin ensimmäisessä karsintavaiheessa tehtyään toisenä päivänä tuloksen 79.

<a href=Emily Penttilä on Minea Blomqvist-Kakon lisäksi ainoa suomalainen, joka on pelannut US Openissa." width="1200" height="1600" />

Emily Penttilä on Minea Blomqvist-Kakon lisäksi ainoa suomalainen, joka on pelannut US Openissa.

Viikonlopun kierrokset hän pelasi kärjen tahtiin (68-70) ja nousi yli sadan pelaajan ohi sijaluvulle 27.

Yhteistulos 288 oli kymmenen lyöntiä heikompi kuin kisan  Equadorista kotoisin olevan, amatöörinä Penttilän tavoin pelaavan voittajan Daniela Darquean. Kärkiviisikossa oli vain yksi USA:n pelaaja, myös Filippiinit, Japani ja Islanti saivat edustajansa ensimmäisten joukkoon.

Toiseen vaiheeseen selvisi 92 pelaajaa, joista 32 oli amatöörejä. Karsijoita oli kaikkiaan 347. Linda Henriksson ja Elina Nummenpää karsiutuivat jo kolmen kierroksen jälkeen, Viivi Nuorti keskeytti avauspäivän jälkeen.

Penttilälle olisi toiseen vaiheeseen pääsemiseksi riittänyt kuusi lyöntiä heikompikin tulos.

23-vuotias Emily Penttilä on syntynyt Ruotsissa, jossa hän myös asui ensimmäiset kymmenen vuotta. Saman pituinen jakso kului Suomessa, jonka jälkeen perhe muutti  takaisin Ruotsiin ( Göteborg). Emily opiskeli New Orleansissa  ja valmistui.

Suomessa hän ei ole pelannut muutamaan vuoteen. Parhaat meriitit ovat naisten maajoukkueessa saavutettu EM-hopea joukkuekisassa, sekä karsintojen kautta osallistuminen US Openiin 2014.

Syyskauden hän harjoittelee ja pelaa New Orleansissa. Ennen lokakuussa jatkuvia karsintoja hän osallistuu Matilda Castrenin ja Daniella Barrettin kanssa syyskuussa MM-kisoihin, jotka käydään Meksikossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje