Emilia Tukiaiselle upeasti kortti Ladies European Tourille heti tulokaskaudellaan - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Emilia Tukiaiselle upeasti kortti Ladies European Tourille heti tulokaskaudellaan

Puoli vuotta sitten ammattilaiseksi ryhtynyt Emilia Tukiainen teki kovan tempun naisten haastajakiertueella. Kuva: Tristan Jones/LET

Tukiainen pelasi LETAS-kiertueen finaaliturnauksen kovan paineen alla, sillä kortin saaminen ratkesi vasta kalkkiviivoilla.

Emilia Tukiainen sinetöi Barcelonassa käydyn LET Access Series -kiertueen finaaliturnauksen jaetulla kuudennella sijallaan nousunsa ensi kaudeksi Ladies European Tourille.

Tukiainen (+6) pelasi Santander Golf Tour Barcelona -kilpailun päätöspäivänä tuloksen 78. Hän oli kierrostaan seitsemän reiän jälkeen yhden alle, mutta päivän edetessä kilpailun tärkeys alkoi hiipiä puseroon.

”Oli niin sanotusti stressaava tilanne. Olin laskenut, että mikäli Charlotte (Liautier) voittaa, minun pitää olla top-nelosessa”, debyyttikautensa ammattilaisena pelannut Tukiainen sanoi.

Onneksi joensuulaislähtöisen pelaajan matematiikka petti, sillä finaalikisan voittanut amatööri Liautier (par) jäi kiertueen rankingissa kuudenneksi sijoittuneesta Tukiaisesta 35 pisteen päähän, ja oli kokonaiskilpailun seitsemäs.

”Tänään lähti kierros hyvin, mutta syksy on ollut haastava lyönnin kanssa. Siinä puolivälissä tuli pari huonoa draivia, ja se jäi päälle.”

”Mutta vuoden päätavoite oli saada kortti LET:lle ja tein sen, niin olen tyytyväinen”, kauden turnauksissa kaksi kolmatta sijaa ja neljä muuta top-kymppiä haalinut Tukiainen jatkoi.

Hän pelasi torstaina kilpailun kovimman tuloksen, 68. Jälkeenpäin ajatellen tämä vahva suoritus nousee huomattavalle jalustalle rankingin kuudennen sijan säilyttämisen näkökulmasta.

Tukiainen, 24, kuului kuusi edellistä vuotta Tampereella vaikuttavan Esa Lehden valmennettaviin, mutta siirtyi viime talvena Petteri Nykyn luotsattavaksi.

”Esan kanssa teimme hyvää yhteistyötä. Myös Karelia Golf on ollut super-isona tukena, ja ylpeänä edustan kotiseuraani. Kiitollinen olen tietysti kaikille, jotka ovat minua tukeneet ja auttaneet”, pitkän amatööriuran pelannut Tukiainen sanoi.

Real Club de Golf El Pratin kentällä pelatun haastajakiertueen finaaliturnauksessa voiton vieneelle Liauterille lyönnillä hävisivät niin ikään amatöörien kirjoissa oleva Saksan Helen Briem sekä britti Rachael Goodall.

Niina Liias (+19) oli finaaliturnauksessa 55:s. Leena Makkonen ja Ellinoora Moisio karsiutuivat.

Rankingin ykkönen oli Englannin Lily May Humphreys. LET-kortin saivat Humphreysin ja Tukiaisen lisäksi Goodall, Skotlannin Gabrielle Macdonald, Venäjän Nina Pegova sekä Ruotsin Sofie Bringner. Tukiainen on yksi seitsemästä suomalaisesta, jolla on ensi kaudeksi kortti Euroopan pääkiertueelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje