Kilpagolf - LET Access Series

Emilia Tukiainen yhden kilpailun päässä LET:n kortista

Emilia Tukiaisen LET-kortin kohtalo ratkeaa myöhemmin lokakuussa Espanjassa. Kuva: Nordic Golf Tour/LETAS

Tukiainen on laittanut tuulemaan jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan.

Emilia Tukiainen jatkaa naisten haastajakiertueen kokonaiskilpailussa kuudentena, kun kuusi parasta lunastaa 1,5 viikon kuluttua Barcelonassa käytävän kauden finaaliturnauksen päätteeksi kortin Ladies European Tourille.

Tukiainen (+10) oli mukana Ranskassa Nizzan seudulla lauantaina päättyneessä Terre Blanche Ladies Openissa, jossa hän jakoi 42. sijan. Vaisu esitys ei kuitenkaan tehnyt hallaa Karelia Golfin pelaajan korttihaaveille, sillä välittömästi hänen takanaan LETAS-rankingissa olevat kilpakumppanit jäivät Golf de Terre Blanche -kentällä pelatussa turnauksessa kauas kärkisijoista.

Petteri Nykyn valmennukseen talvella siirtynyt Tukiainen, 24, on esittänyt LET Access Series -kiertueella vahvoja otteita ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Koossa on kymmenestä kilpailusta viisi top 10 -sijoitusta, joista kaksi on top-kolmosia.

Ranskan turnauksen voitti elokuussa ammattilaiseksi ryhtynyt Ruotsin Linn Grant, joka jätti toiseksi sijoittuneen tanskalaisamatööri Amalie Leth Nissenin neljän lyönnin päähän.

Debyyttivoittonsa rahakentillä saavuttanut Grant on pelannut tänä vuonna yhteensä kuusi LET:n ja LETAS-kiertueen kilpailua, eikä ole jäänyt kertaakaan seitsemännen sijan ulkopuolelle. Kolmesta LET-turnauksessa on koossa pelkkiä top 3 -sijoituksia.

Niina Liias (+7) jakoi Ranskan turnauksessa parhaana suomalaisena 32. sijan.